1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Fazer sulkee leipomot Turussa ja Seinäjoella

Fazer harkitsee leipomoidensa sulkemista Turussa ja Seinäjoella. Yt-neuvottelut koskevat Turussa 60 ja Seinäjoella 23 työntekijää.

Kotimaan uutiset
Fazerin lippu puolitangossa.
Fazerin lippu puolitangossa.YLE / Joona Haarala

Fazerin mukaan taustalla ovat tehokkuuden ja kokonaiskannattavuuden näkökulmat, muun muassa leipomoiden logistinen sijainti, sekä Kaarinan Piispanristissä sijaitsevan Turun-leipomokiinteistön huono kunto.

Fazer Leipomoiden toimitusjohtaja Petri Kujala on sanonut leipomoiden tukevan irtisanottuja ja panostavan uudelleensijoittumiseen liittyviin tukitoimenpiteisiin.

Yt-neuvottelut käynnistyvät Turussa 12. päivä toukokuuta. Leipomon mahdollinen sulkeminen ajoittuu loppuvuoteen 2011.

Kuluttajat haluavat lähellä leivottua

Fazer on kertonut panostavansa voimakkaasti lähileipomotoiminnan kehittämiseen tulevaisuudessa. Lähileipomoiden määrän arvioidaan kasvavan 28:sta noin 50:een vuoteen 2015 mennessä.

Turussa lähileipomo toimii Itäharjun Prismassa ja Raisiossa Prisma Myllyssä.

Fazer Leipomoiden suurimman yksikön Vantaan pääluottamusmies Anne Wassholm ilmoittaa, etteivät Fazerin pääluottamusmiehet hyväksy työnantajan toimintaa, koska yrityksen tulos ei ole miinuksella ja investointeihin sekä yritysostoihin on riittänyt rahaa. Työntekijöiden mielestä tämä on liian suuri korjausliike tilanteessa, joka voi olla tilapäinen.

Fazerin Turun leipomon pääluottamusmies Katri Wikstedt ei halunnut vielä aamupäivällä ottaa kantaa leipomon mahdolliseen lakkauttamiseen.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi