KuPS vedonnut jopa ministeriin vauhdittaakseen Dicksonin työlupa-asiaa

Kuopion Palloseuran tähtipelaaja Dickson Nwakaeme ei ehdi perjantaiseen jalkapallon Veikkausliigan sarja-avaukseen. KuPS on kuitenkin tehnyt kaikkensa vauhdittaakseen nigerialaishyökkääjän työluvan saamista Suomeen.

urheilu

KuPSin puheenjohtaja ja pääomistaja Ari Lahti kertoo, että lupaprosessin nopeuttamiseksi asiassa on vedottu jopa maahanmuuttoministeri Astrid Thorsiin (r.).

- Minulla on tuttuja, jotka ovat tietääkseni olleet Thorsiin yhteydessä, Lahti kertoo.

Siitä ei kuitenkaan ole tietoa, onko asialla ollut sen kummempaa vaikutusta lupaprosessin etenemiseen. KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen mukaan myös KuPSin kannattajana tunnetun entisen pääministerin ja eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen (sd.) vaikutusvaltaa on pyritty käyttämään hyväksi asiassa.

Päävalmentaja Esa Pekonen on tiedustellut lupaprosessin etenemistä Maahanmuuttovirastosta. Nyt näyttäisi siltä, että Nigerian Lagosissa majaileva Dickson pääsisi hakemaan passinsa ja työlupansa maan pääkaupungista Abujasta.

- Jos hyvin käy, hän pääsee perjantaina liikkeelle kohti Eurooppaa. Sen tiedän, että hän on myös harjoitellut, Pekonen sanoo.

Muuten KuPSilla ei ole suurempia huolia. Pitkäaikaistoipilaista hyökkääjä Antti Hynynen on varmuudella sivussa avauksesta. Myös konkaripuolustaja Tero Taipale on kärsinyt vammoista.

KuPS kohtaa avausottelussaan kotikentällään turkulaisen FC Interin. Ottelu alkaa perjantaina kello 18.30.

Lähteet: YLE Savo