Professori: Kriisimaat pois eurosta

Kriisimaiden velkasaneeraus saa tukea myös kansantaloustieteen professorilta Vesa Kanniaiselta. Ylen Aamu-tv:n haastattelema Kanniainen olisi valmis menemään pidemmälle ja irrottamaan kriisimaat eurosta.

talous
Vesa Kanniainen
Aamu-tv:ssä pohdittiin, pitääkö Portugalia tukea tukipaketilla vai olisiko parempi antaa maan ajautua velkajärjestelyyn. Kysymys kuuluu, tuetaanko EU:n paketilla Portugalin valtiota vai eurooppalaisia pankkeja. Vieraana oli professori Vesa Kanniainen.

Professori Vesa Kanniainen pitää oikeutettuna kriisimaiden velkasaneerausta. Tämän lisäksi hän irrottaisi kriisimaat, Kreikan ja Portugalin, eurosta. Myös vahva devalvaatio, saksalaisten, ranskalaisten ja espanjalaispankkien pääomittaminen ja kansallistaminen ovat Kanniaisen mukaan tarpeellisia toimia nykyisessä tilanteessa.

Vasta kun nämä asiat on hoidettu, Kanniainen antaisi EU:n rakennetukea kriisimaille. Prosessia hän nimittää uudeksi aluksi. Pysyvälle vakausmekanismille, jota nyt ollaan luomassa, ei Kanniaisen mukaan ole perusteita, hänen mukaansa siitä pitäisi luopua.

Eduskunnan Portugali-työryhmä käsittelee tänään torstaiaamuna tukipakettia.

Lähteet: YLE Uutiset