SuomiTV lupaa jatkaa uutislähetyksiänsä syksyllä

SuomiTV:n kaupallisen johtajan Miikka Muurisen mukaan kanavan uutislähetykset jatkuvat syksyllä, mutta lähetysten jatkamisen mallit ovat pohdinnan alla. Kesän läpi SuomiTV:n lähetykset jatkuvat lyhennetyllä ohjelma-ajalla. Yt-neuvotteluiden tuloksena yhtiöstä on irtisanottu yhdeksän työntekijää.

Kotimaa
SuomiTV:n uutisstudio.
SuomiTV:n uutisstudio.YLE

- Uutisissa se kuka niitä tekee ei ole oleellista, pääasia ovat sisällöt, tässä asiassa en kannata musta-valkoajattelua Muurinen sanoo.

SuomiTV:n toimilupa ei Muurisen näkemyksen mukaan ole uhan alla. Kyse on väliaikaisesta uutistoiminnan lakkauttamisesta. Kanava julkaisee elokuun puolessa välissä syysohjelmiston, josta käyvät ilmi lähestysajat.

Valtioneuvoston SuomiTV:lle myöntämä valtakunnallisen yleiskanavan toimilupa edellyttää, että ohjelmisto sisältää monipuolisia ohjelmatyyppejä, uutiset ja ajankohtaisohjelmat mukaan lukien.

Radio- ja televisiolain mukaan toimilupa raukeaa ilman erityisen painavaa syytä, mikäli säännöllinen ohjelmatoiminta keskytetään kokonaan yli 30 vuorokauden ajaksi.

Torstaina SuomiTV kertoi lakkauttavansa uutistoimituksensa. Suorat uutislähetykset kanavalta loppuivat vuoden 2010 lopulla. Keskiviikkoon asti kanava lähetti nauhoitettuja uutislähetyksiä arkisin kolmasti päivässä. Myös nettiuutisointia on hoitanut nyt irtisanottu uutistyöryhmä.

Lähteet: YLE Uutiset