Teatterinjohtaja Pekka Milonoff valitsee seuraavan Finlandia-palkinnon saajan

Teatterinjohtaja Pekka Milonoff päättää, kuka saa ensi joulukuussa jaettavan kirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa ja se jaetaan 1. joulukuuta. Finlandia Junior –palkinnon saajan valitsee muusikko Paula Vesala. Tieto-Finlandia-palkinnon saajasta päättää professori Alf Rehn.

Pekka Milonoff Kuva: Sepop Sarkkinen / YLE

Suomen Kirjasäätiö on nimittänyt lautakunnan, joka valitsee enintään kuusi romaania Finlandia-palkintoehdokkaaksi. Valintalautakunnan puheenjohtaja on kulttuuritoimittaja Hannu Marttila ja jäsenet toimittaja Tuula Ketonen (Olga K) ja suomentaja Kristiina Rikman.

Ehdokaskirjat julkistetaan 10. marraskuuta ja palkinto jaetaan 1. joulukuuta. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa.

Finlandia Junior –palkinnon saajan valitsee ensi syksynä muusikko Paula Vesala. Ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimitetty puheenjohtajaksi sanataiteen opettaja Pia Niskanen ja jäseniksi erikoiskirjastonhoitaja Jani Nieminen ja valokuvaaja Miina Savolainen.

Finlandia Juniorin palkintosumma on 30 000 euroa. Ehdokaskirjat julkistetaan 8.marraskuuta ja palkinto jaetaan 23. marraskuuta.

Tieto-Finlandia-palkinnon saajasta päättää professori Alf Rehn. Enintään kuusi palkintoehdokasta valitsevaan palkintolautakuntaan on nimitetty puheenjohtajaksi Pekka Seppänen ja jäseniksi uutispäällikkö Riitta Raatikainen ja Kanavan päätoimittaja Ville Pernaa.

Tieto-Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan 3. marraskuuta ja palkinto jaetaan 17. marraskuuta. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa. Se rahoitetaan Suomen tietokirjailijat ry:n ja Suomen Kustannusyhdistyksen Kirjasäätiölle lahjoittamin varoin.