KuPS on futiskauden suosikkeja

Kuopion Palloseura lähtee jalkapallokaudelle poikkeuksellisen hyvistä asetelmista. Viime kauden hopeajoukkue on vahvistunut ja vaihtopenkiltä löytyy nyt laajuutta entistä paremmin.

Kuopion Palloseura
YLE / Toni Pitkänen

Kolminkertainen sarja lisää ottelumäärää seitsemällä. Mestari ja mitalistit ovat selvillä 33:n kierroksen sarjan jälkeen lokakuun lopulla.

Kärkikuusikkoon pyrkivän KuPSin kapteeni Pietari Holopainen odottaa keltapaidoilta vahvaa kautta.

- Kentälle on jo kova into, sillä talvikausi on ollut pitkä. Harjoittelu on mennyt hyvin ja on kiva aloittaa tosipelit. Olisin toivonut, että kausi olisi saatu vauhtiin jo vähän aiemmin. Päätös sarjaohjelmasta olisi saanut tulla nopeammin, mutta tällä systeemillä pelataan tämä kausi ja sillä siisti.

Viime viikkoina jalkapallon ympärillä vellonut sopupelisoppa ei ole Holopaisen mukaan heijastunut keltapaitoihin.

- Onneksi ikävyydet eivät koske meitä. Pelaajien kesken on puhuttu sopupeliasiasta, mutta jupakka ei ole mielestäni häirinnyt keskittymistämme sarjaan millään tavoin, arvioi Holopainen.

Joukkue pysynyt hyvin kasassa

KuPSin hopeajoukkue pysyi koossa varsin hyvin. Muutaman vahvistuksen ansiosta pelipaikoista on kovaa kilpailua, sillä päävalmentaja Esa Pekosella on nyt Kuopion mittakaavassa laaja ja erittäin tasokas pelaajarinki.

Menestys näkyy myös KuPSin budjetissa. Rahalla mitaten seura on suurten joukossa. Kausibudjetti on noussut 1,5 miljoonaan euroon. Pelaajabudjetti on puolestaan 650 000 euroa. Talouspuolella on kovat odotukset kesän europeleille.

Kapteeni Holopainen sanoo, että pitkäjänteinen toiminta näkyy KuPSissa.

- Olen todella tyytyväinen porukkaamme. Joukkue pysyi hyvin kasassa ja kaikki tietävät miten Peksi (päävalmentaja Esa Pekonen) haluaa meidän pelaavan. Muutamien vahvistusten myötä lähtökohdat kaudelle ovat erittäin hyvät.

Dickson tuo ääntä pukukoppiin

Myös hyökkääjä Dicksonia odotetaan kuumeisesti Kuopioon. Yleisön suosikiksi noussut kohuhyökkääjä ei ehdi työlupapulmien takia perjantai-illan sarja-avaukseen Interiä vastaan.

- Dickson on valtava piristysruiske meille. Vauhdikas kaveri tuo vipinää hyökkäyksiin ja ääntä pukukoppiin. Kyllä pelaajisto odottaa miestä kiivaasti mukaan, naurahtaa Holopainen.

Seitsemän maalia viime kaudella tehnyt KuPS-kapteeni pitää suurimpana mestarisuosikkina Helsingin Jalkapalloklubia. Kärkisijoille voi yltää monikin joukkue.

- Sarjasta tulee varmasti tasokas ja erittäin tasainen. Mitaleista taistelee hyvällä pelillä useita joukkueita.

Edessä haastavat viikot

Sarjan alku on KuPSille todella tiukka. Joukkue pelaa toukokuussa seitsemän liigapeliä ja lisäksi cupin välierän.

- Edessä on haastavat viikot, onneksi meillä on nyt hyvin laajuutta myös vaihtopenkillä. Vastuunkantajia on riittävästi ja Dickson voidaan ajaa rauhassa sisään. Meillä on hyvä hyökkäyskalusto ja maalintekijöitä löytyy muitakin, arvioi Holopainen.

Sarja-avauksessa KuPSin kevätvireen testaa Inter. Turkulaisjoukkue on yksi sarjan suurimmista mitalisuosikeista.

Pietari Holopainen luottaa perjantai-illan pelissä selvään kotivoittoon.

- Viime kaudella voitimme Interin 2-1 ja 3-1. Sarja-avaus päätyy 2-0 kotivoittoon, aprikoi KuPS-kippari.

Lähteet: YLE Savo / Jukka Eskanen