1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Afgaaniperhe uusii oleskelulupahakemuksensa

Pietarsaaressa asunut afgaaniperhe hakee uutta oleskelulupaa. Viisihenkinen perhe aikoo jättää hakemukset nyt erikseen, sillä perheenä haettu oleskelulupa Suomessa on evätty.

Kotimaan uutiset

Käännyttämispäätöksen saanut afgaaniperhe on tällä hetkillä poliisin suojissa. Poliisin harkittavaksi jää, toteutetaanko lainvoimainen päätös, ja milloin. Perhettä uhkaa käännytys Kabuliin Afganistaniin.

Afgaaniperhe ja heidän ystävänsä ovat vedonneet poliitikkoihin, virkamiehiin ja oikeuslaitokseen, jotta perheen käännytystä ei toteutettaisi. Ystävien mukaan perheellä ei olisi mahdollisuuksia selvitä Kabulissa.

He ovat jättäneet mm. vetoomuksen, jonka mukaan korkeimman hallinto-oikeuden tulisi antaa pakolaisperheelle valituslupa, Helsingin hallinto-oikeuden käännytyspäätöksestä. Täytäntöönpanoa odottava käännytyspäätös perustuu Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen, johon korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Poliisi otti maanantaina aamulla kiinni kielteistä turvapaikkahakemusta uhmaavan viisihenkisen afgaaniperheen Pietarsaaressa. Perhe on asunut Pietarsaaren seudulla kaksi ja puoli vuotta.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi