1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aulanko, Hämeenlinna

Työttömät korjaavat Aulangon Ruusulaakson paviljongin

Metsähallitus ja Hämeen Sininauha ry ovat sopineet yhteistyöstä Aulangolla sijaitsevan Ruusulaakson paviljongin korjauksessa. Sininauha valmistaa ja asentaa Ruusulaakson paviljongin vaihdettavat puuosat.

Aulanko, Hämeenlinna
Aulangon Metsälammen rannalla oleva paviljonki ränsistyi ennen keväällä 2010 alkanutta kunnostusta
Aulangon Metsälammen rannalla oleva paviljonki ränsistyi ennen keväällä 2010 alkanutta kunnostustaYLE / Salla Vuolteenaho

Yhteistyö varmistaa Ruusulaakson paviljongin korjauksen etenemisen aikataulussaan, minkä seurauksena paviljonki päästään maalaamaan kesällä 2011.

- Kyllä tämä nyt varmistaa käytännössä paviljongin alaosien valmistumisen kesällä 2011, sanoo puistonjohtaja Jere Rauhala Metsähallituksesta.

- Vielä ei ole tehty aivan lopullista ratkaisua siitä miten paviljongin yläosat korjataan ja käsitellään, Rauhala jatkaa.

Ruusulaakson paviljongin korjaus alkoi tänä kesänä maalinpoistolla. Vanajan Vankilan avovankityönä tehtyä maalinpoistoa riittää vielä ensi vuoden puolelle. Maalinpoisto tehdään kokonaan käsityönä ja se on osin hyvinkin hidasta paviljongin koristeellisuuden vuoksi. Jo aiemmin Ruusulaakson paviljongista on tehty yhteistyösopimus Tikkurila Oyj:n kanssa.

- Tämä on Sininauhan työtoiminnalle merkittävä haaste. Tämä tuo uuden mielenkiintoisen työkohteen, johon meillä on resursseja vastata. Teemme jatkuvasti työtä työtoiminnan monipuolistamiseksi, sanoo Hämeen Sininauha ry:n toiminnanjohtaja Aake Huurresalo.

Puuosat valmistetaan tacven aikana ja kesällä ne asennetaan ja maalataan paikanpäällä.

Hämeen Sininauha ry. ja Metsähallitus aloittavat yhteistoimintamahdollisuuksien kartoittamisen myös muilta osin. Sininauha ry:lle soveltuvia työkohteita ja -tapoja voi löytyä paljonkin Liesjärven, Torronsuon ja Päijänteen kansallispuistoista sekä Evon retkeilyalueelta Aulangon luonnonsuojelualueen lisäksi.

- Mahdollinen yhteistyö on meille tärkeää, koska se tuo meidän työtoiminnalle sopivia ja mielekkäitä työkohteita, kertoo toiminnanjohtaja Huurresalo.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi