1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Taidekeskus Retretti

Retretissä taas monipuolinen kattaus

Retretin tämän kesän päänäyttelyssä tutustutaan 1900-luvun alun taiteilijapariskuntiin. Lapsille on tarjolla kaikille tuttua Aku Ankka -tuotantoa Carl Barksin kynästä.

Taidekeskus Retretin kesän 2011 päänäyttelyssä Taiteilijapareja tutustutaan Suomessa 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuolella toimineisiin taiteilijapariskuntiin ja heidän työhönsä.

Päänäyttelyn teema jatkuu kesän toisessa laajemmassa katselmuksessa, jossa tutustutaan Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän taiteeseen.

nykytaiteen näyttelyissä on tänä kesänä Heli Ryhäsen ja Matti Kalkamon tilateoksia ja veistoksia sekä Marja Pirilän ja Petri Nuutisen valokuvia.

Muotoilua edustaa Helena Tynellin ja Nanny Stillin lasitaide. Grafiikanpaja Himmelblaun kärkinimet ovat Elina Luukanen ja Miina Äkkijyrkkä. Punkalive Oy esittelee maailmankuulun muotoilijan Karim Rashidin suunnittelemia huonekaluja.

Lasten Retretti esittelee Carl Barksin Aku Ankka -tuotantoa. Näyttelyssä esitellään Barksin öljymaalauksista tehtyjä litografioita, kaksi alkuperäismaalausta sekä piirroksia. Teokset tulevat kotimaisesta yksityiskokoelmasta.

Taidekeskus Retretin näyttelyt ovat avoinna 1.6. - 28.8.2011 päivittäin klo 10-18.