1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin Lihasta ja Polaricasta pohjoisen jalostusjätti

Rovaniemellä toimiva Lapin Liha sekä Haaparannalla, Sotkamossa ja Puolassa tuotantoa harjoittava jalostusyritys Polarica yhdistyvät. Yrityskauppa julkistettiin perjantaina.

Polarica
Lapin Liha ja Polarica
Lapin Liha ja Polarica

Uuden yhtiön toimitusjohtaja Tommy Innala kertoo, että yhdistyminen mahdollistaa huomattavat lisäpanostukset markkinointiin, myyntiin, tuotekehitykseen ja koneinvestointeihin. Innalan mukaan tavoitteena on myös kasvattaa tuotteiden vientiä.

- Me olemme molemmat jo nyt suuria ja tämä antaa mahdollisuuden kasvaa vielä isommaksi. Luotamme pohjoisen raaka-aineisiin ja uskomme, että meillä on mahdollisuus kasvaa paitsi pohjoismaisilla markkinoilla myös kansainvälisesti.

Tulevan konsernin pääomistaja on viime syksynä Polarican enemmistöosakkuuden yrityksen perustajalta Allan Lehdolta ostanut suomalainen sijoitusyhtiö Intera Partners. Sekä Lapin Lihan että Polarican nimet säilyvät markkinoinnissa ja myynnissä nykyisellään.

Järjestely vaatii voimaan tullakseen vielä Suomen kilpailuviranomaisten hyväksynnän, jota odotetaan kesän aikana.

Lapin Liha on Suomen suurin poronlihan jalostaja.Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna reilut 26 miljoonaa euroa.

Polarica on Euroopan johtava marja- ja riistatuotteisiin keskittynyt yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Ruotsin Haaparannalla. Polarica -konsernin liikevaihto on noin 750 miljoonaa kruunua eli noin 85 miljoonaa euroa.

Lapin Liha on työllistänyt Rovaniemellä noin 70 henkilöä ja Polarica saman verran Haaparannalla. Polarican Sotkamon jalostamossa työskentelee 15 henkilöä ja Puolan tehtaalla työntekijöitä on toistasataa. Tommy Innalan mukaan kaikki nykyiset työntekijät jatkavat myös uudessa yhtiössä.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi