1. yle.fi
  2. Uutiset

Rotukarjan tartar ja mausteinen kookosöljy

Sasu Laukkosen ateriakokonaisuus alkaa valmistamalla alkuruuaksi tartaria rotukarjan lihasta. Annos maustetaan kookosöljyllä. Ohje on neljälle henkilölle.

Voita & Sokeria
Mausteinen tartar rotukarjan lihasta
YLE / Procam

Tarvitset:

150-250 g rotukarjan sisäpaistia

1 shalottisipuli

suolaa, mustapippuria myllystä

oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa

1 dl kookosöljyä

1 valkosipulin kynsi

pala chiliä

korianteria

4 kananmunaa

Tee näin:

Siisti liha kalvoista. Raaputa sisäpaisti veitsellä. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita nämä ja mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja balsamiviinietikalla. Laita jääkaappiin vetäytymään noin 15 minuutiksi.

Laita kookosöljy pieneen kattilaan ja raasta sinne valkosipuli. Leikkaa chilistä öljyn joukkoon noin puolikas teelusikallinen pientä kuutiota. Lämmitä öljyä kunnes se melkein kiehahtaa. Siirrä sivuun hellalta ja anna jäähtyä hieman. Erottele keltuaiset ja laita ne öljyn joukkoon maustumaan noin 5 minuutiksi. Leikkaa korianteri, mutta pidä se erillään.

Laita lautaselle tartaria keskelle ja laita lusikalla sen päälle yksi keltuainen per annos. Lusikoi päälle myös hieman mausteista öljyä. Koristele leikatulla korianterilla.

Ohje: Sasu Laukkonen

Lue seuraavaksi