Puhdistus yhä myyntilistan kärkisijoilla

Sofi Oksasen Puhdistus-romaani oli Suomen toiseksi myydyin kirja viime kuussa. Puhdistus oli vuoden myydyin teos vuonna 2008 ja on siitä lähtien pysynyt myydyimipen kirjojen listan kärjessä.

kulttuuri
Sofi Oksanen
YLE

Puhdistus on myös ainoa suomalainen teos, joka on saanut sekä Runeberg- että Finlandia-palkinnot. Ensin näytelmäksi kirjoitettu ja myöhemmin romaanina ilmestynyt tarina Viron lähihistorian naiskohtaloista on myös kaikkien aikojen kansanvälinen menestys. Puhdistus on käännetty kymmenille kielille. Näytelmää on esitetty mm. Yhdysvalloissa ja parhaillaan Puhdistuksesta on tekeillä ooppeera ja elokuva.

Oskasen Puhdistuksen julkaisi WSOY. Sittemmin Sofi Oksanen ajautui välirikkoon kustantajansa kanssa. Syyskuussa 2010 Oksanen ilmoitti tehneensä sopimuksen kustannusyhtiö Teoksen kanssa. Oksanen perusti alkuvuodesta myös oman kustantamon Silberfeldt Oy:n, jonka kautta hän julkaisee teostensa pokkaripainokset.

Huhtikuun myydyin kirja oli Heli laaksosen runoteos Peippo vei. Kansa lukee myös Eppu Nuotiota, Riika Pulkkista, Tuomas Kyröä Hannu Väisästä ja Pirjo Rissasta sekä Fingerpori-sarjakuvaa.

Mitä Suomi lukee-listaa pitää yllä Kirjakauppaliitto.

Lähteet: YLE Uutiset