1. yle.fi
  2. Uutiset

Malesian kristittyjä syytetään salaliitosta

Malesian hallitus yrittää hälventää muslimien kristittyihin kohdistamia epäluuloja. Ilmapiiri kiristyi sen jälkeen, kun maan johtava malaijinkielinen sanomalehti julkaisi lauantaina uutisen kristittyjen väitetystä salaliitosta tehdä kristinuskosta Malesian virallinen uskonto.

Ulkomaat

Väite salaliitosta julkaistiin ensin kahdessa poliittisessa blogissa, mutta vasta hallitsevan puolueen sanomalehdessä julkaistu juttu nosti väitteen laajaan julkisuuteen. Lehden mukaan joukko pappeja suunnitteli äskettäisessä tapaamisessaan Malesian muuttamista kristityksi maaksi ja kristityn pääministerin valitsemista.

Muslimit ovat vaatineet viranomaisia tutkimaan väitteet. Kristityt ovat kiistäneet väitteet ja sanoneet niiden olevan valheita, joiden tarkoituksena on herättää epäluuloja uskonnollisten ryhmien välillä.

Pääministeri Najib Razak on kehottanut malesialaisia rauhoittumaan ja odottamaan viranomaistutkinnan tuloksia.

Muslimien ja kristittyjen välit kiristyivät edellisen kerran tammikuussa, kun oikeus salli Allah-sanan käytön myös kristittyjen Jumalasta puhuttaessa. 11 kirkkoa poltettiin tuolloin polttopulloiskuissa.

Malesian 28 miljoonasta asukkaasta noin kymmenen prosenttia on kristittyjä.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi