Hyppää sisältöön

Kustantaja Harri Haanpää jättää WSOY:n

Ruotsalaisen mediakonserni Bonnierin ostamassa WSOY:n kustantamossa on meneillään muitakin rakenteellisia uudistuksia. Yhtiön pitkäaikainen kotimaisen kaunokirjallisuuden kustajantaja Harri Haanpää on tehnyt työnantajansa kanssa sopimuksen eläkkeelle siirtymisestä. Haanpään tunnetaan kustantajana, johon monet kirjailijat ovat erityisen kiinnittyneitä.

Kuva: YLE

Haanpää siirrettiin jo aiemmin kustannuspäälllikön paikalta kustantajaksi. Hänen rinnalleen nostettiin viimeksi YLE:n TV1:n ohjelmapäällikkönä työskennellyt Harri Virtanen. WSOY:n kirjankustantamon toimitusjohtaja Anna Baijars kertoo, että yhtiö etsii parhaillaan uusia kustannustoimittajia riveihinsä. Organisaatio on kuitenkin pidettävä vielä avoinna, ennen kuin kilpailuviranomaiset vahvistavat Bonnier-kaupan. Kaupan vahvistamista odotetaan yleensä keskimäärin yhdestä kolmeen kuukautta, mutta se voi kestää pidempäänkin. Pian 60-vuotta täyttävä Haanpää jää eläkkeelle syyskuussa.

"Haanpään talliin" kuuluu mm. Jari Tervo, joka on yksi vielä WSOY:lle uskollisena pysyneistä menestyskirjoilijoista. Baijarsin mukaan yhteistyöstä Haanpään eläköitymisen jälkeen neuvotellaan parhaillaan.

- Kuka tahansa voi uupua jatkuvaan paahatamiseen. Kustantamo sopi eläkepaketista Haanpään kanssa yhdessä, kertoo Baijars.

- Yritän puskea syksyn kirjat valmiiksi ja sitten siirryn lomien kautta eläkkeelle, kertoo Harri Haanpää.

- Bonnieriin ja yrityskauppoihin minulla ei ole mitään suhdetta. Minut pidettiin syrjässä kaupan valmistelusta.

WSOY on organisaatiomyllerryksissään menettänyt useita menestyskirjailijoitaan. Lähtijöitä ovat oleet mm. Kari Hotakainen, Tuomas Kyrö. Leena Lander, Mari Mörö, Hannu Raittila, Pirkko Saisio ja Sofi Oksanen.