Rukalle rakennetaan suurhotelli

YIT aloittaa suurhotellin rakennustyöt Rukalla tulevana kesänä. Ensimmäisessä vaiheessa yhtiö rakentaa Rukan ydinkeskustaan 53 huoneistoa, jotka markkinoidaan yksityisten ja yritysten omistukseen.

Ruka
Rukan kävelykylä.
YLE/Ensio Karjalainen

Huoneistohotellin valmistuu puolentoista vuoden kuluttua marraskuussa. Hankkeessa on mukana myös Koillismaan Osuuskauppa.

- Koillismaan Osuuskauppa ostaa ravintola- ja vastaanottotilat itselleen. Näin se hoitaa sitä kautta kohteen vastaanottopalvelut sekä tarjoaa ravintolapalveluita sekä taloon majoittuville että Rukalla muutoinkin asioiville ihmisille ja turisteille, kertoo YIT:n yksikönjohtaja Marko Oinas.

Koillismaan Osuuskauppa toimii hankkeessa hotellioperaattorin tavoin. Se vuokraa huoneistoja aina silloin kun omistajat eivät niitä itse käytä.

Ruka kasvaa vauhdilla

Rukan ydinkeskustan kävelykylä on kasvanut kovaa vauhtia viimeiset vuodet. Alueelle on noussut muun muassa 200 huoneen Rantasipi Rukahovi sekä Ruka Village, jossa on lähes sata huoneistoa. Rukan tunturialueella on tällä hetkellä noin 25 000 vuodepaikkaa.

Marko Oinas ei pelkää, että Ruka paisuu liikaa.

- Uskon, että kysyntää näille huoneille on jo pelkästään siksi, että hotelli nousee hyvälle paikalle Kaltiolammen rantaan.

- Ja kun nyt puhumme hajautetusta omistajamallista niin myös riski hajaantuu, Oinas muistuttaa.

Restel suunnittelee kylpylää

Myös Restel on suunnitellut hotellitoiminnan laajentamista Rukalla. Yhtiön tavoitteena on rakentaa kylpylähotelli Rukahovin viereen.

Kuusamon kaupunki sijoitti lähes kymmenen miljoonaa euroa vuonna 2008 valmistuneeseen Rukan kallioparkkiin. Autoja ydinkeskustan alla sijaitsevaan parkkihalliin mahtuu reilut 300.

Lähteet: YLE/Ensio Karjalainen