Koko Evitskog tsemppaa kylän omaa poikaa Euroviisuissa

Kirkkonummelaisessa Evitskogin kylässä, nuorisotalolla eletään tiistai-iltana jännittäviä hetkiä. Kaikki asukkaat on kutsuttu mukaan kannustamaan Paradise Oskaria Euroviisu-karsinnoissa. Monelle nuori mies on tuttu lapsuudesta asti, joten mistä tahansa viisuvalvojaisista ei ole kyse.

kulttuuri
Paradise Oskar esiintyy Euroviisujen harjoituksissa Düsseldorf-areenan lavalla.
Suomea edustava Paradise Oskar esiintyi Euroviisujen harjoituksissa Düsseldorfissa vappupäivänä.Joerg Carstensen / EPA

Nuorisotalon viisuvalvojaisia järjestänyt Uffe Westerholm kertoo, että illan jännitysnäytelmään on valmistauduttu asianmukaisin varustein.

- Meillä on jättiscreen, suomenlippuja ja kaikkea mahdollista rekvisiittaa. Tarjolla on teetä, kahvia ja limsaa ja ovet aukeavat jo kahdeksalta, että ihmiset pääsevät puhumaan asiansa puhki ennen ohjelman alkua.

Evitskogissa syntyneen Paradise Oskarin, eli Axel Ehnströmin, lähipiirille osallistuminen Euroviisu-karsintoihin tuli aivan puun takaa, kertoo nuorukaisen piltistä asti tuntenut Westerholm.

- Kyllähän hän pienestä pitäen on ollut kiinnostunut musiikista, mutta ei sitä koskaan tiedä, mitä lapsista tulee. Kukaan perheenjäsen ei tiennyt, että hän osallistuu kisaan, se tuli kaikille yllätyksenä. Nyt perhe on matkustanut Düsseldorfiin kannustamaan ja me muut kannustamme täällä.

Westerholmilla on luja usko siihen, että nuoren miehen hermo kestää mainiosti jättiyleisönkin edessä.

- Hän on luonnossa aivan yhtä sympaattinen kuin televisiossa ja hyvin rauhallinen. Hän osaa ottaa tuonkin esiintymisen rauhallisesti, ei 200 miljoonaa katsojaa ole niin iso juttu, Westerholm nauraa.

Eurovision laulukilpailun ensimmäinen semifinaali lähetetään suorana YLE TV2:ssa ja YLE Radio Suomessa kello 22 alkaen.

Lähteet: YLE Helsinki