Harvinainen varkaus Kiinan Kielletyssä kaupungissa

Kiinan pääkaupungissa Pekingissä sijaitsevassa Kielletyn kaupungin palatsimuseossa on sattunut harvinainen varkaustapaus, kirjoitti maan valtion media keskiviikkona. Varas sai saaliiksi seitsemän esinettä, joiden yhteisarvo on jopa 10 miljoonaa yuania eli noin 1,1 miljoonaa euroa.

kulttuuri
Kielletty kaupunki Pekingissä.
Tiukasti vartioidussa Pekingin Kielletyssä kaupungissa varkaudet ovat erittäin harvinaisia.Michael Reynolds / EPA

Pekingin poliisi etsii nuorehkoa miestä, joka on tallentunut valvontakameroiden videoille. Varas vei esineet sunnuntaina näyttelystä, joka oli lainassa yksityisestä museosta Hong Kongista.

Esineet ovat peräisin 1900-luvun alusta. Niiden joukossa oli muun muassa jalokivin koristeltuja meikkirasioita sekä länsimaisen tyylisiä kultaisia käsilaukkuja. Esineistä kaksi löydettiin myöhemmin rikospaikan läheltä vähän vaurioituneina.

Palatsimuseon virkailijat tarkistavat, onko jotain muuta lisäksi varastettu. Rikoksen kohteeksi joutunut näyttely on heidän mukaansa nyt kiinni, mutta avataan uudelleen pikapuoliin.

Varkaudet ovat erittäin harvinaisia tiukasti vartioidussa Kielletyssä kaupungissa. Poliisin mukaan siellä on sattunut vain neljä varkautta tai varkauden yritystä 1949 - 1987, jolloin edellinen yritykseksi jäänyt murto tapahtui.

Kielletyn kaupungin palatsialueen rakentaminen aloitettiin 1400-luvulla. Museoksi alue muutettiin 1925 Kiinan Qing-keisaridynastian kaaduttua.

Lähteet: AFP, AP