1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Paradise Oskar lauloi itsensä Euroviisujen finaaliin

Suomen edustaja Paradise Oskar selviytyi finaaliin Euroviisujen laulukilpailussa Düsseldorfissa Saksassa. Myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa järjestetyssä ensimmäisessä semifinaalissa lauantain finaaliin yhteensä 19 esiintyjästä Suomen lisäksi selviytyivät myös Serbia, Liettua, Kreikka, Azerbaijan, Georgia, Sveitsi, Unkari, Venäjä ja Islanti.

- Hienoa, että ihmiset kuuntelivat musiikkiani. Tästä jatketaan lauantaina. Mahtava fiilis. Huippua päästä täällä uudelleen lavalle, iloitsi Paradise Oskar.

Lauantain finaalissa Paradise Oskar esiintyy ensimmäisenä.

Turkki, Armenia, Norja, Puola, Albania, Malta, San Marino, Kroatia ja Portugali putosivat finaalista.

Semifinaalilähetyksessä oli ongelmia saada yhteyttä eri maiden kommentaattoreihin. Muun muassa Suomi oli yksi näistä maista. Kysymykseksi jää vaikuttiko se, ettei kaikkien esitysten kommentointia kuultu, äänestystulokseen.

Toinen semifinaalilähetys nähdään torstaina klo 22.00 YLE TV2:ssa. Silloin kilpailee muun muassa Israelin vuoden 1998 Euroviisuvoittaja Dana International yhdessä 18 muun kilpailijan kanssa. Finaali nähdään lauantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

Lauantain finaalissa nähdään yhteensä 25 kilpailijan esitykset. Mukana ovat kymmenen parasta molemmista semifinaaleista sekä viisujen suurimpien rahoittajamaiden Ranskan, Saksan, Britannian, Espanjan ja Italian edustajat.

Esityksensä jälkeen Paradise Oskar kertoi, että lavalla oli hienoa olla. Hän toivoi, että ihmiset ympari Eurooppaa nauttisivat hänen musiikistaan ja kuuntelisivat sen sanomaa.

Suomen Euroviisuedustaja Paradise Oskar on noussut vedonlyöjien suosikiksi. Peliyhtiö Unibet uskoo, että eilisestä semifinaalista jatkoon selvinnyt Paradise Oscar laulaa Suomen aina finaalin kärkikymmenikköön.