Kossu ja Virkiä voittoihin - Vimpelille yllätystappio

Superpesiskausi alkoi voimalla: Kauden avausvoittoja lähtivät miehissä hakemaan Vimpeli, Nurmo ja Koskenkorva. Naisissa hyvää kauden avausta hakivat puolestaan Seinäjoki, Lapua ja Ylihärmä.

Miesten superpesis
Merja Vasikkaniemi/YLE

Superpesiskausi avattiin tiistai-iltana yllätyksellisesti, sillä miehissä hallitseva mestari Vimpelin Veto kärsi tappion vieraskentällä Kankaanpään Mailaa vastaan. Sarjanousija vei voiton Vimpelistä tiukassa ottelussa jaksoin 1 - 0.

Miehissä tappioon joutui tyytymään myös Nurmon Jymy. Kiteen Pallo vietti oikeita murskajaisia Nurmon kustannuksella ja paukutti peräti 24 juoksua Nurmon neljää vastaan. Kitee vei ottelun jaksoin 2 - 0.

Sen sijaan Koskenkorvan Urheilijat aloitti kauden voitolla. Paremmuus Joensuun Mailasta ratkesi ilman supervuoroa. Koskenkorva tahkoi ensimmäisellä jaksolla kaksi juoksua, mutta toisella jaksolla peräti 12, kun Joensuu pystyi vain kahteen juoksuun.

Naisten superpesiksessä Lapuan Virkiä vei kauden avausottelussa voiton Ylihärmän Pesis-Junkkareista. Kotijoukkueella oli kuitenkin täysi työ, että se sai täyden pistepotin. Ottelu päättyi Lapuan hyväksi 2 - 0.

Myös Seinäjoen Petojussit antoi kuusinkertaiselle mestarille, Jyväskylän Kirittärille kovan vastuksen, mutta joutui tyytymään 2 - 0 tappioon.

Lähteet: YLE Pohjanmaa