1. yle.fi
  2. Uutiset

Wanaja Festivalin ennakkomyynti vauhdikasta

Järjestäjien mukaan lippujen ennakkomyynti on ollut ennätyksellisen vilkasta. Voi olla, että liput jopa loppuvat hämeenlinnalaisissa myyntipisteissä.

Ennakkomyynti
Popeda vuoden 2010 Wanaja Festivalilla Hämeenlinnassa
YLE / Miki Wallenius

Ennakkoon liput ovat käyneet kaupaksi etenkin pääkaupunkiseudulla ja pääradan varren kaupungeissa. Tuottaja Mikko Hanssonin mukaan ulkomaillekin myytyjen lippujen määrä on ollut yllätys.

Melkein 70% lipuista on tänä vuonna myyty muualle kuin Hämeenlinnaan. Näin festivaalikaupungin omiin myyntipisteisiin on jäänyt tavallista vähemmän lippuja. Hansson arvelee, että kaikki hämeenlinnalaiset eivät ehkä saa tänä vuonna lippua.

Myyntiä ovat vauhdittaneet etenkin ulkomaiset pääesiintyjät Manic Street Preachers, The Darkness ja Therapy. Perinteisesti puolet lipuista on myyty vasta viimeisten viikkojen aikana.

Uusien esiintymislavojen sekä erityisjärjestelyjen johdosta festivaali voi ottaa vastaan 10 000 päiväkävijää. Kesällä 2010 festivaali keräsi ennätysyleisön, liki 18 000 kävijää viikonlopun aikana. Wanaja Festival tavoittelee nousua Suomen suurten festivaalien sarjaan.

Festivaali järjestetään Hämeenlinnan Linnanpuistossa 22.-23. heinäkuuta.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi