Sotkamo haki voiton Kouvolasta

Miesten superpesiskausi alkoi viidellä ottelulla. Osa näistä tarjosi todellista jännitystä ja draamaa, sillä kaksi voittajista ratkesi vasta supervuoroparin jälkeen.

pesäpallo
Jani Komulainen toi Sotkamon Jymylle juoksun supervuoroparissa.
Raine Martikainen

Kierroksen mielenkiintoisimpia otteluita oli suurimman mestarisuosikin Sotkamon Jymyn ja parin viime kauden hopeajoukkue Kouvolan Pallonlyöjien kohtaaminen Kouvolassa.

Ensimmäinen vuoropari mentiin ilman juoksuja, mutta kotijoukkue sai vauhdin päälle toisen aloittavalla. Jokerilyöjä Sami Joukaisen toinen lyönti yllätti Jymyn Jani Komulaisen ja Saku Kapanen juoksi ottelun avausjuoksun. KPL sai vielä kaksi juoksua kolmannen aloittavalla ja vei ensimmäisen jakson nimiinsä.

Sotkamo lähti pelaamaan riskillä heti toisen jakson alussa. Aki Orava löi joukkueensa ensimmäisen juoksun heti ensimmäisen aloittavalla ja Jarkko Tuikka toi juoksun. Sotkamo jatkoi myllytystä lyömällä toisessa vuoroparissa kolme juoksua ja kolmannessa vuoroparissa toiset kolme. KPL onnistui kotiutuksessa kerran.

Supervuorossa Sotkamo tuntui aluksi dominoivan kenttätapahtumia, mutta tästä huolimatta KPL sai rakennettua kolmoistilanteen ja Juho Hacklin toi Joukaisen lyönnistä juoksun. Jymy masensi lopulta omassa vuoroparissaan kotijoukkueen, sillä Antti Hartikainen ja Jani Komulainen toivat tarvittavat juoksut.

Muissa otteluissa Hyvinkään Tahko ja Pattijoen Urheilijat saivat joutuivat myös supervuoropariin. Tässä raahelaiset olivat lopulta yhden juoksun verran parempia ja veivät pisteet 2-1-voitolla. Kankaanpää Maila yllätti hallitsevan mestarijoukkueen Vimpelin Vedon ja voitti 1-0.

Koskenkorva Urheilijat ja Joensuun Maila saivat selvyyttä paremmuudestaan ilman supervuoroa. Koskenkorva tahkoi ensimmäisellä jaksolla 2 juoksua, mutta toisella jaksolla peräti 12, kun Joensuu pystyi vain 2 juoksuun. Myös Kiteen Pallo vietti murskajaisia Nurmon Jymyn kustannuksella ja paukutti peräti 24 juoksua Nurmon 4 vastaan.

Lähteet: YLE Urheilu