Lakkorikkurien tulo aikaisti UPM:n lakkoa

UPM:n toimihenkilöt Tampereella ja Valkeakoskella ovat aikaistaneet suunniteltua lakkoaan. Syynä lakon alkamiseen jo tänään keskiviikkona oli lakkorikkureiden lennättäminen Euroopasta strategisesti tärkeään Tampereen palvelukeskukseen.

lakot
YLE

Alun perin lakon oli määrä alkaa huomenna. Tervasaaren tehtaan toimihenkilöt Valkeakoskella aloittivat lakon aamulla ja Tampereen palvelukeskuksen toimihenkilöt puolilta päivin.

Pirkanmaalla on lakon piirissä yli 400 ammattiliitto Pron jäsentä. Kiista koskee uuden palkkausjärjestelmän käyttöönottoa.

Tampereen palvelukeskus hoitaa UPM:n taloushallinnon lisäksi mm. yrityksen toimitusketjujen hallinnan, henkilöstö- ja tietohallinnon sekä hankintatoimen ja energialiiketoiminnan. Käytännössä kaikki palvelukeskuksen työntekijät ovat lakossa olevia toimihenkilöitä.

Tampereella ja Valkeakoskella alkaneet lakot päättyvät alkuperäisen suunnitelman mukaan 26. toukokuuta, jos sitä ennen ei saada hyväksyttävää sovintoesitystä paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimukseksi.

Lähteet: YLE Tampere