Plagiointi kaatoi jälleen saksalaisen huippupoliitikon

Euroopan parlamentin varapuhemies saksalainen Silvana Koch-Mehrin on ilmoittanut luopuvansa kaikista poliittisista nimityksistään hänen väitöskirjaansa kohdistuneiden plagiointiepäilyjen vuoksi. Koch-Mehrin väitteli tohtoriksi historiallisesta rahaliitosta vuonna 1999.

Ulkomaat
Silvana Koch-Mehrin
Silvana Koch-MehrinPatrick Seeger / EPA

Euroopan parlamentin puhemiehistöön kuulunut Silvana Koch-Mehrin oli Saksassa puolueensa FDP:n suuri lupaus. Keskiviikkona jättämässään selvityksessä hän ilmoitti samalla eroavansa myös puolueensa johtotehtävistä.

Koch-Mehrin perusteli eropäätöstään muun muassa halulla suojella perhettään julkisuudelta. Koch-Mehrin muistuttaa, että hänen väitöskirjansa on nyt Heidelbergin yliopiston tutkittavana. Hän vetoaa, että hänen persoonansa ja poliittinen taustansa ei vaikuttaisi yliopiston tekemän selvitystyön lopputulokseen.

Koch-Mehrin on lyhyen ajan sisällä toinen saksalainen huippupoliitikko, joka kaatuu väitöskirjaansa. Entinen puolustusministeri ja Saksan suosituin politiikko Karl-Theodor zu Guttenberg joutui maaliskuun alussa luopumaan sekä tittelistään että ministerin paikastaan. Kristillisdemokraatteja edustaneen zu Guttenbergin väitöskirja todettiin sittemmin kopioiduksi.

Lähteet: YLE Uutiset