Tykkimiesten WLAN oli odotettu yllätys

Tykistöprikaati Niinisalossa on ensimmäisenä varuskuntana mukana langattoman verkon kokeilussa, jossa varusmiehille tarjotaan ilmainen nettiyhteys kasarmeilla. Tykistöprikaatin ensikokemukset ovat niin kannustavia, että kokeilun uskotaan leviävän myös Puolustuvoimien muihin joukko-osastoihin.

tykistö
Varusmies käyttää tietokonetta tuvassa.
Samuli Kinnunen käyttää puolustusvoimien tarjoamaa nettiyhteyttä omalla kannettavalla tietokoneellaan.YLE / Jari Pelkonen

Koko kasarmialueen kattava WLAN-verkko avattiin varusmiesten käyttöön maaliskuun alussa. Verkon ensimmäiset käyttökokemukset ovat keränneet varusmiesten kiitokset. Verkko toimii loistavasti ja on 3G-mokkulayhteyksiä huomattavasti nopeampi.

- Olen alusta asti tykännyt, että pääsee surffaamaan netissä ja katselemaan uutiset ja sähköpostit. Sähköpostilla on tullut vanhempiinkin pidettyä yhteyttä, sanoo tamperelainen Samuli Kinnunen.

- Kyllähän se mokkula on aika kallis. On kiva, että netti on valtion puolesta, kiittelee puolestaan turkulainen Riikka Hautamäki.

Myös harjavaltalainen upseerikokelas Ville Mäkelä on tyytyväinen.

- Uutispätkääkin katsellessa ei paljon tarvitse ylimääräisiä odotella eikä pätki ollenkaan, niinkuin esimerkiksi 3G:n kanssa kun yrittää netistä jotain videoita katsoa, niin pätkii aikalailla, Mäkelä sanoo.

Puolustusvoimien kokeilu kestää vuoden loppuun ja sillä halutaan turvata erityisesti varusmiesten ja reserviläisten omien asioiden hoito sekä sosiaalisten suhteiden ylläpito armeija-aikana.

- Tämä tarjoaa yhden väylän siihen, että yhteydenpito tapahtuu mahdollisimman katkeamatta. Uskon, että se myös helpottaa tietyllä tavalla palvelukseen astumista ja täällä oloa sekä muutosta siviilielämästä sotilaselämään, sanoo Tykistöprikaatin komentaja, eversti Markku Myllykangas.

Myllykangas ei näe syitä sille, etteikö kokeilu laajenisi myös muihin joukko-osastoihin.

Lähteet: YLE Satakunta