Peruutukset kaupunginteatterin riesana

Sairaustapaukset ovat vaivanneet Jyväskylän kaupunginteatteria sinnikkäästi. Näytäntöjen peruutukset ovat tehneet loven kaupunginteatterin kukkaroon tänä keväänä.

teatteritaide
YLE Keski-Suomi

Jyväskylän kaupunginteatteri on joutunut perumaan tämän illan (12.5.) Ei ketään kotona -farssin esityksen sairastumisen vuoksi. Kevään mittaan kaupunginteatteri on joutunut perumaan useita esityksiään sairaustapausten ja loukkaantumisten takia.

Kaupunginteatterin johtaja Anssi Valtonen harmittelee peruutusten aiheuttamaa vahinkoa sekä yleisölle että teatterin taloudelle. Näytäntöjä ei kuitenkaan voida turvata esimerkiksi kaksoismiehityksillä.

- Ei meillä ole resursseja harjoituttaa ja pitää yllä kaksoismiehityksiä, teatterinjohtaja Anssi Valtonen toteaa.

Jyväskylässä monta näytöstä on kuitenkin pelastettu pikaisilla paikkauksilla. Valtonen kiittelee näyttelijäkaartiaan, joka omaksuu tarvittaessa nopeasti paikkausrooleja.

Teatterinjohtajan mukaan näyttelijöillä on myös poikkeuksellisen korkea kynnys jäädä pois töistä, ja erityisesti esityksiin tullaan usein sairaanakin, jotta peruutuksilta vältyttäisiin.

- Kaikille pöpöille ei vain voi mitään, Valtonen pahoittelee.

Jyväskylän kaupunginteatterin kausi päättyy viikon kuluttua lauantaina. Silloin nähdään viimeisen kerran musikaali My Fair Lady. Seuraavalla viikolla teatterilla nähdään vielä kaksi vierailunäytäntöä.

Lähteet: YLE Keski-Suomi