1. yle.fi
  2. Uutiset

Ura urkeaa varmimmin Ikaalisten lukiosta

Ylen lukiovertailun mukaan Pirkanmaan ykköslukio löytyy Ikaalisista, jossa opiskelijoista peräti 51,2 prosenttia jatkaa opintojaan korkeakoulutasolla heti ylioppilaslakin saatuaan. Myös Äetsän Sarkia-lukiosta (50,0%), Valkeakosken lukiosta (47,7%) ja Tampereen lyseon lukiosta (47,6%) puolet jatkaa opintojaan korkeakoulussa heti lukion jälkeen.

lukio
Ylioppilaslakki ja lyyra
YLE

Pirkanmaalla myös Vammalan lukiosta, Tampereen klassillisesta lukiosta ja Tampereen yhteiskoulun lukiosta suuntaa yli 40 prosenttia suoraan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon valmistumisen jälkeisenä syksynä.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen vuoden 2008 tilastoihin.

Ikaalisten lukiosta suunnattiin vuonna 2008 pääasiassa ammattikorkeakouluun. Eniten yliopistoon pääsi Tampereen lyseon lukiosta, josta 35,9 prosenttia valmistuneista päätyi yliopistoon heti seuraavaana syksynä.

Mouhijärvi potee opiskelijapulaa

Mouhijärven lukioon on kevään yhteishaussa hakenut poikkeuksellisen vähän opiskelijoita. Ensisijaisia hakijoita oli tänä vuonna vain 13. Viime syksynä lukionsa Mouhijärvellä aloitti kaikkiaan 23 nuorta.

Mouhijärven lukion johtava rehtori Anni Virnes kuitenkin toteaa, että kesän aikana hakijamäärä voi vielä nousta muutamalla oppilaalla. Virnes kertoo, että kiinnostus ammatilliseen koulutukseen näkyy lukioissa entistä enemmän.

Lukion kohtalosta tulevaisuudessa Virnes ei osaa vielä sanoa.

- Jos näin pienenä hakijamäärät pysyy, niin sitten menee jatko mietintään. Mutta tämä on nyt vain yksi vuosi.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi