Netti-tv LIME tuo Keski-Pohjanmaalle näkyvyyttä

Kokkolassa esiteltiin torstaina uusi netti-tv, LIMETV. Keski-Pohjanmaan aikuisopiston lanseeraaman portaalin tavoitteena on lisätä media-alan yritysten ja opiskelijoiden yhteistyötä. Samalla maakunta saa uutta näkyvyyttä verkossa.

nettitelevisio
Kuvassa projektipäällikkö Janne Erkkilä esittelee EU-hanketta Kokkolassa.
Projektipäällikkö Janne Erkkilä esittelee LIMETV-nettiportaalia Keski-Pohjanmaan aikuisopistolla.YLE / Aki Kopsala

Alueellinen netti-tv LIME on näyttävin osa, pari vuotta sitten käynnistynyttä Verkko ja Media 2013 -hanketta. Matka-arkkuihin pakattu liikkuvan median oppimiskeskus mahdollistaa niin seminaarien streamaamisen kuin vaikkapa urheilu- ja kulttuuritapahtumien taltioinnin. EU-hankkeen kokonaiskustannukset ovat 1 113 000 euroa.

- Investoinnit ovat aina merkittäviä, kun puhutaan tällaisesta korkealaatuiseen tv-tuotantoon soveltuvasta monikamerajärjestelmästä. Puolet summastahan menee projektin kehittämistyöhön, kertoo hankkeen projektipäällikkö Janne Erkkilä.

LIMETV:n avulla tavoitellaankin lisää näkyvyyttä keskipohjalaisille audiovisuaalisen alan yrityksille ja maakunnan tapahtumille.

- Se tarjoaa oikeastaan aika monipuolisesti erilaisia palveluja. Siellä esimerkiksi urheiluseurat ja kulttuurijärjestöt voivat jakaa omia sisältöjään. Maakunnan yritykset voivat niin ikään julkaista omaan markkinointiinsa ja mainontaansa liittyvää aineistoa. Tietysti myös Keski-Pohjanmaan aikuisopisto tuottaa palveluun sisältöjä.

Yhtään vähäisempi tavoite ei ole media-alan koulutuksen kehittäminen.

- Opiskelijat pääsevät tällaisiin aitoihin tuotantotilanteisiin, ja saavat sisältöjä myös julkaistuiksi. Se on aika tärkeää tämän päivän työmarkkinoilla, ja alan uusin tekniikka madaltaa työelämään pääsemistä, Erkkilä toteaa.

LIMETV kätkee pian sisäänsä myös alueellisen Youtuben, katsojien omille sisällöille. Tulevaisuudessa portaaliin on lisäksi tarkoitus digitoida historiallista kuvamateriaalia Keski-Pohjanmaalta.

- Mitä enemmän netti-tv:ssä on aineistoja, sen parempi. Pitkän tähtäimen tavoitteena on, että jo olemassa olevaa, vuosikymmenten aikana syntynyttä liikkuvaa kuvaa saadaan palveluun. Siinä mielessä sivustosta kehkeytyisi ajan mittainen sellainen "alueellinen muisti" kaikkien käyttöön.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaan