Hyppää sisältöön

Perunapalvelut keskittymässä Ylistaroon

Valtakunnallinen perunantutkimus ja -neuvonta ovat keskittymässä Seinäjoen Ylistaroon. Kun Perunantutkimuslaitos Petla muutti maaliskuussa MTT:n tutkimusasemalle, nyt sinne odotetaan myös Pro Agrian perunaneuvontaa.

Perunantutkimuslaitos Petla muutti Ylistaroon
Katso Elina Niemistön toimittama juttu (1:31) kuvaus ja leikkaus Pasi Takkunen

ProAgria Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Antti Siljamäen mukaan ProAgrian valtakunnallinen perunaneuvonta sopii hyvin Ylistaroon. - Tavoitteena on, että ProAgria Keskusten liitto palkkaisi perunantuotannon kehityspäällikön Ylistaroon ensi vuoden alusta, kertoo Siljamäki.

ProAgria Etelä-Pohjanmaa kuitenkin aikoo pitää omat neuvojansa keskeisillä perunantuotantoalueilla Suupohjassa ja Lapuan seudulla.

Perunantutkimuslaitoksen johtaja Jussi Tuomisto kertoo, että alan tutkimus- ja neuvontatyö voisivat hyödyntää toinen toistaan. - Kun oltaisiin fyysisesti samoissa tiloissa, voitaisiin viedä tietoa tutkimustoiminnasta suoraan käytännön työhön ja toisaalta myös saada kentältä suoraan tietoa, mitä pitäisi tutkia, pohtii Tuomisto.

Synergiaetuja ja säästöjä syntyy jo Petlan ja MTT:n yhteistyöstä.- Meillä on käytettävissä nyt kaikki laboratorio-osaaminen, eikä kumpikaan tee enää turhaan päällekkäistä työtä. Päästään tutkimuksessa paljon pidemmälle, toteaa Petlan johtaja Jussi Tuomisto. - ProAgria vielä täydentäisi tätä kokonaisuutta.