Itärannan konepajaan asuntoja

Turun asemakaavatoimisto sijoittaisi Wärtsilän entiseen konepajahalliin asuntoja sekä liike-, toimisto- ja palvelutiloja. Aurajoen Itärannalla sijaitseva alue on ollut pitkään suunnittelun alla. Maanomistajien ristiriitaiset intressit ovat vaikeuttaneet yhteisen linjan löytymistä.

konepajat
YLE / Markku Sandell

Asemakaavanmuutosluonnosta valmistellut kaavoitusarkkitehti Iina Paasikivi luonnehtii ehdotusta realistiseksi vaihtoehdoksi, jonka avulla kaupunkikuvallisesti merkittäviä rakennuksia on mahdollisuus kehittää. Asuinrakentaminen sijoittuisi teollisuuskiinteistön Aurajoen suuntaiseen osaan.

- Kyse olisi Loft-asunnoista eli avarasta, korkeasta ja muunneltavissa olevasta tilasta. Lähtökohtaisesti konepajahallin nykyiset ikkunat toimisivat parvekkeiden lasituksena eli parvekkeetkin tulisivat rakennusmassan sisäpuolelle. Asuntojen sijaan kyseeseen voisi tulla myös hotelli, jos mielenkiintoa tällaista toimintaa kohtaan ilmenisi enemmän, kertoo Paasikivi.

Kaava-alueelle nousisi myös kaksi uutta kerrostaloa. Kaikkiaan alueelle voisi sijoittaa noin 300 asuntoa. Muualle konepajakokonaisuuteen sijoittuisi mm. liiketiloja, joista osa on tarkoitettu tyydyttämään koko Itärannan seudun tarpeita.

- Myös jalankulun tarpeet on pyritty huomioimaan. L-muotoisen konepajarakennuksen taitekohtaan on suunnitteilla kahdeksan metrin levyinen kulkukäytävä, toteaa Iina Paasikivi.

Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunta käsittelee kaavaluonnosta tiistaina.

Lähteet: YLE Turku