Opiskelijat puhalsivat maailman suurimman olutlasin Iittalassa

Hämeenlinnan Iittalan lasitehtaan lasinpuhaltaja- ja kisälliopiskelijat käsinpuhalsivat 125 litran olutlasin. Se on uusi maailmanennätys. Edellinen ennätyslasi tehtiin Saksassa.

Kotimaa
Olutlasia nostetaan lasitehtaalla
Isoon janoon! Maailman suurimman olutlasin liikutteluun tarvitaan vähintään kaksi miestä. Apua tuli tehtaan mestareilta.Iittalan lasitehdas

Iittalan lasitehtaan lasinpuhaltaja- ja kisälliopiskelijat käsinpuhalsivat 125 litran olutlasin. Uhkarohkea ja vaikea operaatio onnistui ja edellinen ennätys ylitettiin 20 litralla.

Iittalalaisten olutlasilla on korkeutta 120 senttiä ja sen suurin halkaisija on 45 senttiä. Lasiin on lisäksi painettu edesmenneen Tähti-olutmerkin tunnus.

Ennätyslasia on jo virheellisesti kutsuttu oluttuopiksi. Tuoppi se ei kuitenkaan ole, koska siitä puuttuu kahva.

Olutlasin puhaltamiseen tarvittiin verstakollinen miehiä eli seitsemän lasinpuhaltajaa. Haastavinta työssä oli lasin valtava koko ja sen säilyminen ehjänä koko prosessin ajan. Lasimassan määrä oli reilusti yli 30 kiloa, joten ison tuotteen valmistaminen kysyy myös fyysisiä voimia.

Lasin puhaltamiseen meni aikaa lähes tunti.

Ennätyslasi seisoo tällä hetkellä Panimoravintola Plevnassa Tampereella.

Lasi on 120 senttiä korkea ja leveimmän kohdan halkaisija 45 senttiä. Peräti 125 litran tilavuudellaan tällä hetkellä maailman suurin käsinvalmistettu olutlasi.

Edellinen ennätyslasi oli puhallettu Saksassa. Se on 105 litran Edelweiss-lasi.

Lähteet: YLE Häme