Thaimaan pikavuoron seuraava reitti kulkee Australiaan

Onnistunut matka bussilla Salosta Thaimaan Bangkokiin sai reissun ideoineen Jani Laineen haaveilemaan matkasta maailman ympäri, edelleen linja-autolla ajaen. Ensimmäisenä selvitetään Kaakkois-Aasia. Pikavuoro Australian Melbourneen starttaa 1.11. Bangkokin lentokentältä.

linja-autot
Jani Laine.
YLE Turku

Hämmentynyt nuori mies seisoo bussipysäkillä ja myöntää suoraan, että kova matkakuume on.

- Perille päästyämme en olisi halunnut enää bussissa istua, mutta nyt palaa mieli taas ratin taakse.

13 matkustajaa, bussikuski ja toimittaja reissasivat tämän vuoden alussa parissa kuukaudessa 14 000 kilometriä läpi Venäjän, Kazakstanin, Kiinan ja Laosin kohti Bangkokia, jonne bussi saapui 7. maaliskuuta.

Matkalle osui 40 asteen pakkasia, jyrkkiä vuoristoteitä ja hajonnut bussin ohjaustehostin. Pelättyjä rosvoja ryhmä ei kuitenkaan kohdannut.

Osa ryhmästä haluaa uudelle matkalle

Jani Laineen haaveena on kuljettaa Ajokki-nimen saanut linja-auto maailman ympäri. Osa Bangkokin pikavuorolaisista on ilmaissut halunsa jatkaa matkaa Ajokin kyydissä.

Matka alkaisi ilmastoinnin asennuksen ja perusteellisen huollon jälkeen Bangkokin lentoasemalta tämän vuoden marraskuun 1. päivänä. Reitti kulkisi turistipaikkojen läpi ja aikaa maata kohden varattaisiin nyt enemmän.

Matkasuunnitelma on piirretty Thaimaasta Malesiaan, Indonesiaan ja Balille, josta matkustajat mahdollisesti lentäisivät Australiaan bussin kulkiessa meriteitse.

- Edelleenkään ei ole tarkoitus tehdä valmismatkaa, vaan ruokailut ja yöpymiset sovitaan paikan päällä.

Jos väkeä ja innostusta riittää, alkaa suunnittelu bussin kuljettamisesta Amerikan mantereelle.

Maailmanympäriajelu-unelmasta jäljelle jää Afrikka, jonka eteläkärjestä Ajokki kulkisi pohjoista kohden kotiin päin.

Lähteet: YLE Turku / Tarja Hiltunen