Rusasen veljekset ostivat Taavetin lomakylän

Golden Lake Villas Oy suunnittelee lomakylän toiminnan laajentamista. Yhtiö kaavailee lomakylän lähistölle Kuutostien varteen liikenneasemaa, jossa olisi polttoainemyynnin lisäksi myös kauppa ja kahvilaravintola.

Lomakylä on hteensä 50 hehtaarin alue (1. ja 2.) Kivijärven rannalla. Alueesta 35 hehtaaria on ranta-aluetta (2.), jota kehitetään majoitus-, matkailu- ja asumiskäyttöön. Alueen välittömään läheisyyteen (3.) on suunnitteilla liikenneasema. Kuva: Mediakolmio

Luumäkeläisten Rusasten veljesten omistama Golden Lake Villas Oy on ostanut Taavetin lomakylän Luumäellä Lomaliiton konkurssipesältä.

Yhtiö muuttaa osan loma-asunnoista talviasuttaviksi ja laajentaa majoituspalveluita nykyisestään. Lisäksi osa alueesta kaavoitetaan ympärivuotiseen asumiseen. Golden Lake Villas Oy:n hallituksen puheenjohtajan Markku Rusasen mukaan lomakylän majoituskapasitettia on tarkoitus kaksinkertaistaa nykyisestä 350 majoituspaikasta. Tätä varten osalle alueesta haetaan kaavamuutosta ja uudistushanke käynnistetään asemakaavan tultua lainvoimaiseksi. Lomakylä on tarkoitus pitää avoinna jo ensi kesänä.

Golden Lake Villas Oy:n omistajat neuvottelevat myös uuden kauppakeskittymän perustamisesta Luumäelle. Rusasen mukaan heidän tavoitteenaan on perustaa Kuutostien varteen suuri jakeluliikenneasema, jossa olisi polttoainejakelun lisäksi kauppa ja kahvilaravintola. Yhdessä hankkeet tulisivat työllistämään jopa 60 henkilöä ympärivuotisesti.

Markku Rusanen on tullut aikanaan tunnetuksi huoltamoyrittäjänä Luumäellä. Myytyään huoltamobisneksen Rusanen on ollut mukana mm. Lappeenrannan matkailuhankkeissa. Rusasen yhtiö Kuutoskeskus Oy on yksi Conte Investin pääomistajista, joka taas on yhtenä omistajana Huhtiniemeen kylpylähotellia suunnittelevassa Buildia Oy:ssä.