1. yle.fi
  2. Uutiset

Sunrise Avenue tulee Down by the Laituriin

Järjestyksessään 24. Down By The Laituri -kaupunkifestivaali laajenee uusiin esiintymispaikkoihin Turussa. Heinäkuun 26.-31. päivänä järjestettävän tapahtuman ohjelmaa on mm. Turun kaupunginteatterin tiloissa.

kulttuuri
Samu Haber ja Riku Rajamaa.
YLE

- Laajentamalla Kaupunginteatteriin haluamme tarjota erilaisia kokemuksia. On ihmisiä, jotka tuntuvat vierastavan tapahtumaamme eivätkä he löydä keikoille, koska ne ovat jokivarren ihmisvilinässä, DBTL:n järjestäjä Kari Rantala kertoo.

Kaupunginteatterin isossa salissa esiintyvät Sir Elwoodin hiljaiset värit sekä Kaseva.

Ohjelmistossa nähdään jälleen sekä vanhoja DBTL-kävijöitä että ensikertalaisia. Yksi mielenkiintoisista nimistä on viime talvena alkuperäismiehistöllään menestyksekkäästi uudelleenaktivoitunut Pelle Miljoona Oy.

Festivaalilla tarjotaan myös harvinaista herkkua, sillä yksi esiintyjistä on Keski-Euroopassa suosittu Sunrise Avenue. Suomalaisbändi ei kiertuekiireiltään ehdi soittaa Suomessa tänä vuonna kuin vain muutaman kerran.

Laiturikonkarit Apulanta, Paula Koivuniemi ja Jukka Poika ovat jälleen mukana, ja ulkomaisia esiintyjiä edustavat niinikään aiemminkin tapahtumassa esiintynyt amerikkalainen W.A.S.P. ja banjovetoisia covereita soittava amerikkalaisyhtye Hayseed Dixie.

Ohjelmaan on kiinnitetty myös turkulaistaustainen beatbox-taituri Felix Zenger vieraineen, sekä turkulaiset Ressu Redford ja Suurlähettiläät.

Esiintyjämäärä DBTL-viikolla nousee jälleen toiselle sadalle.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi