1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Härmä (elokuva)

Härmä-elokuvassa nähdään eturivin näyttelijäkaarti

Etelä-Pohjanmaalla kesällä kuvattavan Härmä-elokuvan päänäyttelijät on valittu. Ensi vuonna ensi-illassa nähtävässä elokuvassa nähdään tuttuja suomalaisia elokuvatähtiä. Elokuvassa kuultavista lauluista vastaa Lauri Tähkä.

Helmikuussa 2012 ensi-iltansa saavan elokuvan pääosissa nähdään useita kotimaisia huippunäyttelijöitä. Kuva: YLE / Kari Ikävalko

Mikko Leppilammen rinnalla Härmä-elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Pamela Tola, Esko Salminen, Aku Hirviniemi ja Eero Milonoff. Myös Olavi Uusivirralla, Taneli Mäkelällä ja Pirkka-Pekka Peteliuksella on pääosarooli 1800-luvun Pohjanmaan puukkojunkkarimaailmaan sijoittuvassa elokuvassa.

Mukana nähdään lisäksi lukuisia paikallisia sivuosien näyttelijöitä. Elokuvaa kuvataan kesäkuussa muun muassa Kauhavalla. Elokuvaa sävyttää pohjalainen henki ja tapa ratkaista ongelmia. Kyse on eteläpohjalaisten veljesten välisestä perintökiistasta.

Elokuvan ohjaajan ja käsikirjoittajan JP Siilin mukaan on ollut riemastuttavaa huomata, miten tärkeä tämä aihe on pohjalaisille. Etelä-Pohjanmaan henkinen ja taloudellinen tuki on osaltaan mahdollistanut elokuvan tekemisen oikeilla tapahtumapaikoilla.