Palveluliikelaitos setvii ongelmiaan erikoisella tavalla

Porin palveluliikelaitoksen vakaviksi väitetyistä johtajuusongelmista ei ole oltu yhteydessä sen paremmin laitoksen työsuojeluvaltuutettuun kuin kaupungin johtoonkaan. Kaikuja asiasta on saatu sitä vastoin lukea esimerkiksi Satakunnan Kansan tekstiviestipalstoilta pitkin kevättä. Nyt kaupunginhallitus ryhtyy selvittämään kiemuroita lähiaikoina.

Pori
Siivooja luutuaa lattiaa.
YLE

Puolitoista vuotta toiminut Porin palveluliikelaitos on helisemässä johtajuusongelmien takia. Työntekijöitä on uhkailtu potkuilla, joitakin on kiusattu ja sairaslomat ovat lisääntyneet merkittävästi, kertoo Uusi Aika -lehti.

Ongelmat eivät ole vielä saaneet työntekijöitä ryhtymään julkisuutta kummempiin toimenpiteisiin. YLE Satakunnan tänään tekemä soittokierros osoittaa, että edes palveluliikelaitoksen työsuojeluvaltuutettu Vesa-Matti Ketolaan ei ole oltu asiasta yhteydessä, eikä työsuojeluviranomaisille ole tehty ilmoitusta.

Kaikuja asiasta on saatu sitä vastoin lukea esimerkiksi Satakunnan Kansan tekstiviestipalstoilta pitkin kevättä.

Palveluliikelaitoksen puheenjohtaja Juha Vasama ei löydä kuohunnalle totuuspohjaa.

- En ole löytänyt mitään sellaista mihin näissä viitataan. Minun mielestäni olisi reilua, että näistä käytäisiin viralliset keskustelut yhteisön sisällä ja sitä kautta parannettaisiin asiaa eikä tämänlaisilla lehtikeskusteluilla.

Vasama uskoo, että kyse on Kainulaiseen kohdistuvasta ajojahdista.

Sisäiset keskustelut käymättä

Kaikki merkit viittaavat siihen, että palveluliikelaitoksen sisällä ongelmia ei ole vielä käsitelty ollenkaan.

- Kaj Kainulaista ei ole saatu kiinni keskusteluja varten, sanoo luottamusmies Seija Palenius.

Kainulaisen esimies apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus toppuuttelee Porin palveluliikelaitokseen kohdistuneita syytöksiä. Hänen mukaansa isot organisaatio- ja työtehtävämuutokset aiheuttavat aina hämmennystä, mutta mistään massiivisista ongelmista tai suoranaisesta kiusaamisesta ja uhkailusta ei ole raportoitu kaupungin johdolle.

Porin palveluliikelaitos aloitti toimintansa viime vuoden alussa. Se kokoaa yhteen Porin siivouspalvelut, ruokahuollon ja kiinteistöhuoltoa samaan organisaatioon. Suuri muutos koskee noin 700 työntekijää.

Lähteet: YLE Satakunta