"Täysi katsomo toi uskomattoman fiiliksen!"

Suomi astui ensimmäisenä tuleen, kun vuoden 2011 Euroviisujen finaali alkoi lauantai-iltana Saksan Düsseldorfissa. Suomelle povataan jälleen viisumenestystä Paradise Oskarin Da da dam -kappaleen myötä. "Täysi katsomo toi uskomattoman fiiliksen!" kertoi tuntemuksistaan numerolla yksi esiintynyt Paradise Oskar. "Hienoa! Nyt saan nauttia muiden esityksistä."

kulttuuri
Paradise Oskar esiintyi kitaransa kanssa Euroviisujen semifinaaleissa 10. toukokuuta 2011.
Paradise OskarHenning Kaiser / EPA

Paradise Oskar eli Axel Ehnström saa viisulavalla vastaansa kahdesta semifinaalista loppukilpailuun selvinnneet 19 artistia sekä viisujen suurimpien rahoittajamaiden Ranskan, Saksan, Britannian, Espanjan ja Italian edustajat.

Italia tekee paluun viisulavoille 14 vuoden poissaolon jälkeen. Saksaa kisassa edustaa viime vuoden voittaja Lena. Vuosia jatkuneeseen huonoon menestykseen kyllästynyt Britannia on puolestaan houkutellut edustajakseen takavuosien huippusuositun poikabändin Bluen.

Pohjoismailla on finaalissa vankka edustus, sillä vain Norja ei selvittänyt tietään loppukilpailuun.

Ranska on vedonlyöntitilastojen kärjessä korsikan kielellä esitettävällä kappaleellaan. Seuraavina ovat Irlanti ja Azerbaidzhan. Suomi on vedonlyöntitilastossa sijalla yhdeksän, juuri Ruotsin edellä.

Perinteiseen tapaan "Suomi on yksi kisan ennakkosuosikeista ja Suomen edustajalle povataan ulkomaisessa mediassa menestystä." Suomen viisuvoittoa on povattu myös sen perusteella, että kaksi kertaa menneinä vuosikymmeninä kisan on voittanut kilpailun avannut, D-kirjaimella alkanut laulu. Vuonna 1975 voiton vei Hollanti kappaleella Ding-a-dong ja vuonna 1984 Ruotsi kappaleella Diggi-loo diggi-ley.

Suomen toistaiseksi ainoata viisuvoittoa juhlittiin vuonna 2006 Lordin kappaleella Hard Rock Hallelujah.

Suora lähetys Düsseldorfista on nähtävillä klo 22.00 alkaen TV2:ssa, Radio Suomessa ja YLE Areenassa. Eurovision laulukilpailun voittaja valitaan kansallisten raatien äänestyksellä sekä puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella.

Lähteet: YLE Uutiset