Paradise Oskar valmistautuu finaalin soittamalla Lordia

Suomea Euroviisuissa edustava Paradise Oskar kamppailee lauantaina jopa viisuvoitosta. Häneen uskovat vanhat viisuvoittajat sekä australialaiset viisufanit.

kulttuuri
Paradise Oskar laulamassa.
Euroviisufinalisti Paradise Oskar esittää oman versionsa Lordin voittokappaleesta Hard Rock Hallelujah.

Düsseldorfin Euroviisuihin on saapunut kymmeniä australialaisia viisufaneja. Laulukilpailu on yllättävän suosittu Australiassa ja sinne on perustettu useita viisuihin erikoistuneita faniklubeja.

- Euroviisut ei ole liian vakava, vaan se on pelkästään rehti kilpailu ja suurta hupia. Kaikki osallistuvat maat ovat sillä fiiliksellä mukana ja siitä me pidämme, kertoo australialainen Christine Bayne.

Baynellä on myös selvä kanta siihen, kuka voittaa kilpailun tänä vuonna.

- Suomi. Ehdottomasti Suomi voittaa. Muilla mailla on vain laulavia poikia ja puolialastomia tyttöjä. Vaatii paljon rohkeutta nousta lavalle yksin kitaran kanssa.

Italiassa Euroviisut ovat sen sijaan jääneet San Remon laulukilpailun varjoon. Siellä harva nuorempi on edes kuullut Euroviisuista.

Maa on mukana Euroviisuissa ensimmäistä kertaa 14 vuoteen. Nyt Italia yrittää parantaa suhteitaan Eurooppaan ja kokeilee, josko italialaiset innostuisivat viisuista.

- Olemme tehneet suuren työn palataksemme Euroviisuihin. On selvää, että aiomme olla mukana jatkossakin, sanoo Italian delegaation johtaja Nicola Caligiore.

Suomen Paradise Oskarilla on ollut tiistain semifinaalin jälkeen kiirettä. Hän on tehnyt haastatteluja niin paljon kuin on ehtinyt ja selkään taputtelijoita on riittänyt vanhoista viisuvoittajista lähtien. Yksi heistä on kolme kertaa kisan voittanut irlantilainen Johnny Logan.

- Se on kappale, jossa on todellinen sanoma. Se on hyvä juttu. Kun tein viisukappaleeni, mikään niistä ei ollut tehty Euroviisuja varten.

Paradise Oskar lähtee finaaliin hyvin levänneenä ja on tyytyväinen, jos sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon.

- Täällä paikan päällä tämä ei vaikuta kilpailulta. Täällä saa vain laulaa sen oman kappaleensa ja välittää tunteita ihmisille. Kun pääsee finaaliin ja yleisön eteen niin se on tarpeeksi.

Paradise Oskar lähetti myös terveisiä Suomen kiekkoleijonille ja toivotti menestystä sunnuntaiseen finaaliotteluun. Ennen finaalia artisti fiilisteli soittamalla omaa versiotaan Lordin viisuvoittokappaleesta Hard Rock Hallelujah.

Lähteet: YLE Uutiset / Ville Vedenpää