1. yle.fi
  2. Uutiset

Paistettua rotukarjan sisäfilettä ja parsasalaattia

Sasu valmistaa pääruuaksi pihvejä ja niiden lisäkkeeksi parsasalaattia. Pihvejä paistaessa on hyvä ottaa liha lämpiämään huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin. Tärkeää on myös laittaa paistetut pihvit vetäytymään folioon ennen tarjoilemista.

Voita & Sokeria
Paistettua rotukarjan sisäfilettä ja parsasalaattia
YLE / Procam

Tarvikkeet:

4 kpl 150g sisäfilepihviä tai 600 g pala sisäfilettä

1 pnt vaaleaa parsaa

1 pnt vihreää parsaa

1 sitruuna

1 punasipuli

salaatinlehtiä

oliiviöljyä

etikkaa

suolaa, mustapippuria myllystä

Resepti:

Ota liha huoneenlämpöön kelmun alle tai paketissa useita tunteja ennen ruoan valmistamista.

Kuori parsat ja esikeitä ne suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuttia tai kunnes ne alkavat hieman taipua. Vinkki: parsan kuorista voi tehdä maukkaan keiton!

Leikkaa parsat ja punasipuli, pese ja revi salaatit.

Valmista sitruunavinegrette, eli sekoita oliiviöljyä, etikkaa, sitruunan kuorta ja mehua, suolaa ja pippuria kulhossa ja kaada se punasipulien päälle kulhoon. Nosta leikattu parsa joukkoon.

Paista pihvit: kuumalle pannulle hieman suolaa alle ja pihvit sen päälle paistumaan. Mausta ne päältä suolalla ja mustapippurilla. Paksuudesta riippuen paista pihvejä noin 3-5 minuuttia per puoli ja aseta ne vetäytymään folion sisään pöydälle noin 10 minuutiksi. Lämpömittarilla voit tarkkailla kypsyyttä, tähtäin on mediumissa pihvissä päästä 55 asteen tietämille.

Aseta tarjolle sekoitettu salaatti, jossa kastike on jo joukossa sekä pihvi sen viereen.

Ohje: Sasu Laukkonen

Lue seuraavaksi