1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Muusikko Pirjo Bergström on kuollut

Muusikko, säveltäjä, sovittaja ja laulaja Pirjo Bergström kuoli sairauskohtaukseen sunnuntai-iltana. Hän oli 72-vuotias.

kulttuuri
Pirjo Bergström
Harri Hinkka / YLE

Pirjo Bergström oli musiikin laaja-alainen osaaja. Hän oli niin esiintyvä taiteilija kuin säveltäjäkin. Bergström tuli tunnetuksi etenkin monista musiikillisista projekteista miehensä, vuonna 1994 kuolleen Matti Bergströmin kanssa.

Pirjo Bergströmin sydäntä lähellä oli elokuva- ja teatterimusiikki. Yhdessä miehensä kanssa hän sävelsi musiikin moniin tv-dokumentteihin ja -sarjoihin, muun muassa Hamletiin (1992). Fallesmannin Arvo ja minä -tv-sarjan musiikin Pirjo Bergström joutui miehensä kuoltua säveltämään loppuun yksin.

Suomalaisessa teatterimusiikissa on myös monia Pirjo Bergströmin tekemiä sävellyksiä, kuten Lahden kaupunginteatterissa esitetty Henrik Ibsenin näytelmä Villisorsa, sekä vuonna 2001 toimintansa lopettaneen Raivoisien Ruusujen Elämän kevät -näytelmä 90-luvun lopulla.

Pirjo Bergström tuli tutuksi myös näyttelijänä sekä laulaja-soittajana. Bergström oli vahva jazzmusiikin tulkki, joka keikkaili laulaen ja säestäen itseään flyygelillä. Muun muassa näytttelijä Marjorita Huldenin kanssa Bergström esitti kahden naisen musiikkiteatteria.

Suurelle yleisölle näyttävä ja huumorintajuinen Bergström tuli tutuksi paitsi useista rooleistaan tv-elokuvissa, myös muun muassa huumorisarjasta Velipuolikuu.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi