1. yle.fi
  2. Uutiset

Pororo toi Koreat hetkeksi yhteen

Suomessakin suosittu piirroshahmo Pieni pingviini Pororo on eteläkorealaisten ylpeys. Nyt on paljastunut, että Pororon juuret juontavat myös Pohjois-Koreaan, sillä maat loivat hahmon yhdessä. Maiden välinen yhteistyö yllätti korealaiset.

Ulkomaat

Pororo on läsnä kaikkialla Etelä-Koreassa; se koristaa tarroja, postimerkkejä ja kahvimukeja.

Paljastus siitä, että pingviini onkin tehty yhteistyössä Koreoiden kesken, yllätti Etelä-Korean. Siellä veitikkamainen pingviinihahmo on niin rakastettu, että sitä kutsutaan lasten presidentiksi. Sen vaikutuksen on sanottu olevan suurempi kuin valtion oikean johtajan. Pororo - pieni pingviini -animaatiosarjaa katsotaan yli 100 maassa.

Pohjois-Korean sarjakuvapiirtäjät tekivät televisiosarjan kaksi ensimmäistä kautta yhteistyössä eteläkorealaisten kanssa.

- Ihmiset saivat tietää vahingossa, että Pororo tehtiin osaksi pohjoisessa. On hienoa, että Koreat tekivät ohjelmaa yhdessä, sanoo Kim Jong-se Iconix Entertainmentista.

Yhteistyö mahdollistui, kun Koreoiden johtajat solmivat vuonna 2000 yhteistyösopimuksen. Yhteistyötä tehtiin vuosina 2002 - 2005, kunnes maiden välit huononivat, eikä Pohjois-Korea voinut enää osallistua projektiin.

Nyt monet tuntevat, että pienellä pingviinillä on juuret molemmissa maissa ja ovat kiinnostuneita Pororosta uudella tavalla.

Mutta toiveet siitä, että yhteistyötä jatkettaisiin, tuskin kantavat hedelmää. Maiden välit ovat kireämmät kuin vuosiin.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi