1. yle.fi
  2. Uutiset

Kreivi Dracula herää henkiin Turussa

Kreivi Draculan aika lähestyy Turussa, kun kansainväliset sirkusartistit yhdistävät voimansa Cirque Dracula -varieteessa. Esitys nostaa estradille perinteisen vampyyritarinan sirkuksen keinoin ja uudella ilmeellä.

kulttuuri
Naisfakiiri Betty Bloomerz
Naisfakiiri Betty Bloomerz esiintyy Cirque Draculassa.YLE / Petra Ristola
Naisfakiiri Betty Bloomerz

Cirque Dracula yhdistää sirkusta, teatteria ja musiikkia. Se tuo esille keskieurooppalaista varieteeperinnettä.

- Haluamme herättää henkiin perinteisen keskieurooppalaisen varieteeperinteen ja tuoda sen pysyvämmin suomalaiseen kulttuuriin, kertoo taiteellinen johtaja sirkustaiteilja Pauliina Räsänen.

Cirque Draculan tuottavat sirkusartistit Pauliina Räsäsen ja Slava Volkov. Räsänen ja Volkov ovat kokeneita sirkustaiteilijoita, joiden erityisalana ovat ilma- ja pariakrobatia. Akrobaatit kotiutuivat maailmalta Kustaviin esiinnyttyään kuusi vuotta Cirque du Soleil´ssa eri mantereilla.

- Tämän projektin myötä haluamme myös luoda sirkusalan työpaikkoja Suomeen, Räsänen kommentoi.

Spiegeltent tuo entisajan tunnelmaa

Cirque Dracula -esitykset nähdään uudenlaisella estradilla. Turun Mannerheiminpuistoon on noussut Pohjoismaissa harvoin nähty peiliteatteri (Spiegeltent). Tivoli-niminen peiliteltta saapui Turkuun Belgiasta.

Esiintyjinä nähdään kansainvälisiä sirkusartisteja, joista useimmat ovat työskennelleet maailmankuulussa kanadalaisessa Cirque du Soleissa.

Esitys mukailee Kreivi Draculasta kertovaa tuttua vampyyritarinaa. Rakastunut nuoripari ja Tohtori Van Helsinki käyvät taistelua Draculan pimeyden voimia vastaan.

- Esityksessämme on romaanista tutut hahmot, mutta esityksessä roolit lähtevät elämään omaa elämäänsä. Kyseessä on varietee-esitys ja tarinaa tulkitaan omalla tavallamme, luonnehtii Räsänen Cirque Draculaa.

Ciruqe Dracula –esitykset 23.6.-14.8. Turun Mannerheiminpuistossa (esitystä suositellaan yli 13-vuotiaille).

Lähteet: YLE Turku / Petra Ristola

Lue seuraavaksi