Loiri, Nygård ja Kuosmanen kipuavat lavalle Leijonien kultajuhlissa

MM-kultajuhlien järjestelyjä puuhataan Kauppatorilla kasaan tiukalla tahdilla. Leijonien paluukone Bratislavasta on Helsinki-Vantaalla kello 16, mistä joukkue suuntaa kohti Kauppatoria salaista reittiä pitkin.

Kuva: YLE

Rakennustyöt Kauppatorilla alkoivat jo aamukuudelta. Lava nousee torin Katajanokan puoleiseen päähän. Eastwayn Olli-Pekka Kallio oli järjestämässä jo edellisiä kultajuhlia vuonna 1995.

- Kun tämä on kerran harjoiteltu, niin tietysti tämä on helpompi tehdä. Ja jos nyt otetaan urheilunäkökulma tähän, niin kyllähän me tämän olemme ansainneet ja nämä juhlat pitää tehdä, Kallio kommentoi.

Tiukasta aikataulusta huolimatta kaikki aiotaan saada valmiiksi ennen joukkueen saapumista.

- Tämä on meille yksi projekti toisten joukossa, tietysti paljon mieluisampi kuin monet tavanomaisemmat tehtävät, mutta muuten samanlainen työsuoritus.

Edellisissä kultajuhlissa vuonna 1995 oli paikalla noin 100 000 ihmistä, enemmän kuin missään urheilutapahtumassa aiemmin.

- Silloin ei vielä ollut yhtään ledinäyttöä. Nyt täällä on kaksi isoa näyttöä, jotka lisäävät näkyvyyttä ja luovat läheisyyden tunnelmaa vähän kauemmaskin. Kaikki paikat ovat hyviä paikkoja, kun saa olla mukana fiiliksessä, mutta ääni hiljenee kohti ruotsalaista teatteria. Täällä päässä se on enemmän kovaa, Kallio neuvoo.

Järjestäjät kuunnelleet pelaajien toiveita tarkkaan

Ohjelmaa järjestävä Pade Parkkonen kertoo, että illan aikana kuullaan joukkueen toivomaa musiikkia.

- Ohjelma on pitkälti sitä, mitä joukkue haluaa ja mitä he kopissa soittavat. Meillä on näitä nuoremman polven kiekkoilijoita, niin sieltä tulee sellaisia rap-artisteja tänne esiintymään, että me vanhemmat ukot emme oikein edes tiedä, mitä ne ovat.

Lavalle nousevat ainakin Jare ja VilleGalle, Poju, Petri Nygård, Vesku Loiri, Sakari Kuosmanen ja Tuure Kilpeläinen orkestereineen.

- Tarjontaa on ollut aika paljon, aika hyvin ovat artistit olleet mukana tässä. Ja varmasti soitetaan ihan levymusiikkina Den glider in, Parkkonen lupaa.

Juhla alkaa noin kello 19, ja kultajoukkue saapuu paikalle noin kello 20. Ylen TV2 näyttää kultajuhlan suorana TV-lähetyksenä kello 19.20 alkaen.

Juhlien takia liikenne Helsingin keskustassa hoidetaan poikkeavin järjestelyin illasta kello 16 alkaen.