Komposiittikitara kelpaa Santanan kitaristillekin

Joensuulainen täyskomposiittisia sähkökitaroita valmistava Flaxwood on julkaissut uuden kitaramallin ja aloittelee alihankinta-toimintaa. Suunnitelmissa on tarjota komposiittimateriaalista valmistettuja komponentteja isoille kitaravalmistajille.

Kotimaa
Luonnonkuitukomposiitista valmistettu Flaxwood-kitara.
Luonnonkuitukomposiitista valmistettu Flaxwood-sähkökitaraYLE / Antti Makkonen

Flaxwood on perinteisiin kitaranvalmistajiin verrattuna pieni yritys. Kitaroita valmistetaan vuodessa muutamia satoja. Vaihtoehtomateriaaleja käyttävien valmistajien joukossa yritys on kuitenkin suhteellisen suuri tekijä.

Tällä hetkellä Flaxwoodilla menee hyvin. Yritykseltä on juuri tullut uusi kitaramalli ja resurssit suurempienkin kitaraerien valmistukseen ovat olemassa.

Flaxwood pyrkii myös alihankintamarkkinoille. Suunnitelmissa on tarjota komposiittimateriaalista valmistettuja komponentteja isoille kitaravalmistajille.

Suuri osa kitaroista suuntaa ulkomaille

Flaxwood on perustamisestaan lähtien tähdännyt ulkomaan markkinoille ja erityisesti soitinvalmistajien luvattuun maahan Yhdysvaltoihin.

- USA on suurin markkina-alue kitaraliiketoiminnassa ja siellä on kaksi vuotta tehty ahkerasti töitä. Puolet kitaroista lähtee edelleen sinne. Kitaroita on viety myös Aasiaan ja Eurooppaan, sanoo Karppinen.

Yrityksellä on myös tallissaan kansainvälisiä huippuartisteja. Muun muassa Carlos Santanan yhtyeen komppikitaristi Tommy Anthony luottaa suomalaiseen komposiittikitaraan.

Uudessa kitarassa myös puuta

Flaxwoodin uusi kitaramalli on niin kutsuttu hybridikitara. Kitarassa on puurunko ja komposiitista tehty kaula. Uusi malli on parin vuoden pähkäilyn ja tuotekehittelyn tulos.

- Mietimme todella tarkkaan, että mitä tässä meidän nykyisessä kitaramallissa on sellaista, joka rajoittaa myynnin volyymin kasvua. Halusimme tällä uudella mallilla myös tarjota soittajille perinteisempää ja edullisempaa ratkaisua. Ensimmäiset kommentit muutamien kitaroiden osalta maailmalta ovat olleet todella lupaavia. kertoo Karppinen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Antti Makkonen