Jalonen: Leijonat ovat juhlansa ansainneet

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan kohu kiekkoilijoiden alkoholinkäytöstä on ylimitoitettua. Leijonat ja Suomen kansa ovat hänen mukaansa ansainneet yhteisen ilon. Jalonen toivoo, ettei kukaan loukkaantunut kultajuhlissa fyysisesti tai henkisesti.

urheilu
Jukka Jalonen naureskelee Ossi Väänäsen tuuletusliikkeille.
Jukka Jalonen naureskelee Ossi Väänäsen tuuletusliikkeille, kun leijonat saapuivat voittoisista kisoista Suomen maaperälle.YLE

- Kaikki varmaan ymmärtävät sen, ettei tämä ole jokapäiväistä jääkiekkoilijan arkea, vaan erittäin harvinaislaatuista, Jalonen sanoo YLE Uutisille.

Päävalmentaja Jalosen mukaan on selvää, että jokaisen pitäisi tuntea itsensä ja tietää omat rajansa alkoholinkäytössä.

- Mutta 40 ihmistä kun on ryhmässä, niin se on selvää, että siellä on aina yksi tai kaksi, jotka eivät sitä muista, Jalonen kertoo.

Jalosen mukaan on yleismaailmallista, että suurten urheilujuhlien aikaan aikuisten ihmisten ilonpitoon kuuluu myös alkoholi.

- Lapset ja nuoretkin varmaan ymmärtävät, että aikuiset ihmiset ovat joskus kännissä. Aika monen isä ja äiti ovat kuitenkin joskus olleet humalassa, Jalonen sanoo.

Jalosen mukaan joukkueessa suhtaudutaan huumorilla siihen, että videoleikkeet Leijonien juhlinnasta leviävät internetissä.

- Jos joku kaatuu, ja tulee naarmu käteen ja muita se naurattaa, niin emme voi kansakuntana kaatua siihen.

Lähteet: YLE Uutiset