Wallin otti puheeksi kiekkoilijoiden juopottelun

Urheiluministeri Stefan Wallin keskusteli tiistaina Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummolan kanssa kiekkoilijoiden juopottelusta eilisissä kultajuhlissa. Osa jääkiekkojoukkueen pelaajista ja toimitsijoista esiintyi vahvasti juovuksissa suorassa tv-lähetyksessä Helsingin kauppatorilla.

Kotimaa
Stefan Wallin nautti kakkukahveista eilen Mikko Koivun ja jääkiekkojoukkueen johtajien kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Stefan Wallin nautti kakkukahveista eilen Mikko Koivun ja jääkiekkojoukkueen johtajien kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.YLE

Urheiluministeri Stefan Wallin (rk) on tänään ottanut puheeksi Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Kalervo Kummolan kanssa jääkiekkojoukkueen juopottelun eilisissä kultajuhlissa.

Stefan Wallin ei halua paljastaa keskustelun tarkempia yksityiskohtia, mutta hän halusi tuoda asian Jääkiekkoliiton tietoisuuteen.

-Halusin oikeastaan varmistua siitä, että Jääkiekkoliitto on rekisteröinyt sen keskustelun, mitä käydään eilispäivän tapahtumien jälkeen - sinänsä iloisten tapahtumien jälkeen, mutta myöskin pelaajien julkisesta esiintymisestä

Wallin ymmärtää juhlimisen, mutta painottaa huippu-urheilijoiden vastuuta esikuvana lapsille.

-Uskon että jokainen suomalainen ymmärtää, että joukkueella oli erittäin hyvä syy juhlia. Ja että jokainen pelaaja oli erittäin hyvällä tuulella, mutta samalla tietysti huippu-urheilija on aina esikuva varsinkin junioreille, lapsille ja luo käyttäytymismalleja heidän silmissään ja se tarkoittaa myöskin vastuuta.

Pelaajien ja joukkueen toimitsijoiden juopottelu televisioidussa kultajuhlassa on herättänyt keskustelua eri tahoilla.

Lähteet: YLE Uutiset