Veroilmoitukset palautettava tänään

Viimeisetkin veroilmoitukset on palautettava tänään tiistaina. Osalla viimeinen veroilmoitusten palautuspäivä oli jo viime viikon tiistaina, osalla on vielä tämä päivä aikaa tehdä muutoksia vuoden 2010 verotukseen.

Kotimaa

Verohallinnosta muistutetaan, että esitäytetty veroilmoitus täytyy aina tarkistaa ja tarvittaessa korjata. Jos korjattavaa ei ole, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa.

Useimmat täydennykset ja korjaukset esitäytettyyn veroilmoitukseen voi tehdä myös verkossa pankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla.

Jos tietoja ei voi ilmoittaa verkossa, muutokset tehdään esitäytetylle lomakkeelle, joka palautetaan verottajalle postitse. Veroilmoitukseen liittyviä kuitteja ja muita tositteita ei tarvitse lähettää verottajalle, mutta ne täytyy säilyttää mahdollista tarkastusta varten.

Korjauksia ei voi tehdä verkossa, jos veroilmoitus jää palauttamatta eräpäivään mennessä. Myöhästyneet vähennysvaatimukset kannattaa tehdä esitäytetyllä veroilmoituksella ja mahdollisimman pian, jotta mahdollisen veronpalautuksen saa nopeammin itselleen, verohallinnosta tähdennetään.

Jos veroilmoitukseen tehdään korjauksia, uusi verotuspäätös ja tilisiirtolomakkeet tulevat postissa elo - lokakuussa. Veronpalautukset maksetaan aiempien vuosien tapaan joulukuussa.

Lähteet: YLE Uutiset