Ylitä Aurajoki horjuen seikkailusiltaa tai vaijeria pitkin - katso video!

Moni turkulainen on hätkähtänyt tiistaina Aurajokirannassa Aboa Vetus & Ars Nova -museon kohdalla: Nytkö sitä Pennisiltaa on alettu rakentaa? Jokirannan molemmin puolin on ollut työmiehiä virittämässä köysiä joen yli, sillä parin viikon ajan Aurajoen voi ylittää vaijerin avulla tai seikkailusillalla kävellen.

Aurajoki
Seikkailusilta rakennettiin keskiviikkona
Seikkailusilta rakennettiin keskiviikkonaYLE / Joona Haarala
Toimittaja Joona Haarala ylittää  Aurajokea.

Ystävyyden siltä -niminen seikkailusilta ja laskuvaijeri ovat osa Über Turku -seikkailuhanketta, joka liittyy Turun kulttuuripääkaupunkivuoteen. Sillan on tilannut Turun Suomalais-Saksalainen yhdistys.

Ystävyyden sillan on suunnitellut turkulainen arkkitehti Janne Kalhama, joka vastaa myös seikkailupuisto Flowparkin toiminnasta. Rakennelmat koostuvat yli 3 000 yksittäisestä osasta. Ystävyyden silta on 49 metriä pitkä - sen rakentamiseen käytetään yhteensä yli 1 500 ruuvia ja 420 käsin sahattua lankkua.

Silta avataan yleisölle ensimmäisen kerran lauantaina 21. toukokuuta klo 13. Sillan saa ylittää 3 euron pääsymaksua vastaan kerran molempiin suuntiin, 5 eurolla ylityksiä saa tehdä niin monta kuin haluaa. Silta on avoinna viikonloppuisin 21.5.-22.5., 28.5.-29.5. ja 2.6. aina kello 13-19.

Sillan rakentanut yritys on luvannut harkita jatkoa ensi vuodelle, jos väkeä riittää tänä kesänä.

Toimittaja Joona Haarala kokeili siltaa suorassa radiolähetyksessä. Klikkaa valokuvan play-nappia ja tutustu siltaan sekä vaijeriin.

Lähteet: YLE Turku