Terveyteen tarvittaisiin lisärahaa

Tampereen terveydenhuolto tarvitsee lisärahoitusta. Varsinkin sairaanhoitopiiriltä ostettavan erikoissairaanhoidon menot ovat kasvaneet. Myös vammaispalvelut kaipaavat lisärahaa, koska lakimuutokset ovat lisänneet vammaisten henkilökohtaisten avustajien käyttöä.

vammaiset
Stetoskooppi lääkärin pöydällä.
YLE / Petri Aaltonen

Tampereen kaupungin terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta laskee tarvitsevansa budjettiinsa lisärahoitusta 7,6 miljoona euroa. Tästä 4,4 miljoonan osuus on Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä ostettavaa erikoissairaanhoitoa.

Menojen kasvu on johtunut erityisesti avohoitokäyntien lisääntymisestä. Kasvua pyritään hillitsemään palveluseteleiden käyttöönotolla.Tähän on budejtoitu lisää miljoona euroa.

Vammaispalveluille esitetään 2,2 mijoonan lisäystä. Menojen kasvun taustalla on etenkin lainsäädännön muutokset. Ne ovat lisänneet vammaisten henkilökohtaisten avustajien taloudelliseen tuen menoja.

Lisäksi talousarvio on ylittymässä muun muassa kehitysvammaisten laitoshoidossa, vaikeavammaisten kuljetuspalveluissa ja asumispalveluissa.

Lähteet: YLE Tampere