1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hurstin leipäjonolle löytymässä isommat tilat

Helsingin kaupunki ja Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön vaate- ja ruokapalvelu ovat neuvotelleet Kallion leipäjonon tulevaisuudesta. Hurstille väläytellään isompaa tilaa, jossa toimintaa voisi laajentaa. Vuokranmaksuunkin on luvassa apua.

Kotimaan uutiset
Leipäjono Helsinginkadulla vuonna 2011.
Leipäjono Helsinginkadulla vuonna 2011.Yle

Heikki Hursti on rohkealla ja hyvällä mielellä sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen kanssa käydyn keskustelun jälkeen.

- Näyttäisi, että meillä on jatkossa hyvää tilaa ja voitaisiin laajentaa toimintaa ja ottaa vapaaehtoisporukkaan lisää väkeä. Kaupungilta myös annettiin lupaus tulla vuokrissa vastaan, Hursti iloitsee.

Konkreettisia tilavaihtoehtoja ei vielä tässä vaiheessa ole.

- Tilan on kuitenkin oltava tarpeeksi suuri ja aukioloaikojen pidemmät, jotta ihmiset mahtuvat sisälle. Ulkona jonottaminen on ihmisarvoa alentavaa, painottaa Paavo Voutilainen.

- Tietenkin mekin pidetään silmät auki. Tila yritetään löytää kantakaupungin alueelta. Kallio-Sörnäinen -alueelta ei kuitenkaan varmaan niin isoa tilaa löydy, Heikki Hursti lisää.

Kylmä vesisuihku Kalliossa

Heikki Hursti myöntää, että Kalliossa syntynyt voimakas vastarinta vaikuttaa.

- Ei minua kiinnosta ruveta tappelemaan ihmisten kanssa. Kyllä siellä sellainen voimakas oppositioporukka on, joka haluaa meidät pois.

- Halusin neuvotella isännöitsijän kanssa, mutta hän sanoi, ettei tässä ole mitään juttelemista, että kirjeitä tulee sitten tarvittaessa. Eli hyvin kylmä vesisuihku niskaan.

Kannustustakin Hursti on saanut.

- Eilen oli hieno hetki, kun lähistön uusi apteekkari soitti ja sanoi, että apteekki ei ole ainakaan ajamassa meitä pois, vaan ovat pikemminkin meidän puolesta puhujia.

"Urku auki" -etsintä alkaa

Kaupunki aikoo nyt kääntää kaikki mahdolliset kivet tilan löytymiseksi.

- Yhteiset tavoitteet Heikki Hurstin joukkojen kanssa löytyivät nopeasti. Nyt alkaa urku auki -etsintä, sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen lupaa.

Heikki Hurstin mukaan tavoitteena on saada tilakysymys ratkaistuksi syksyllä, ennen joulukiireitä.

- Täytyy nyt laittaa isännöitsijälle toive, etteivät hoputa meitä pois. Häätöähän me ei olla vielä saatu.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi