Kansanedustajan voi ostaa mannekiiniksi

Lahtelaislähtöinen kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) esiintyy kuntosaliyrityksen radiomainoksessa. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan esiintymisessä ei ole mitään kyseenalaistettavaa. Tiitinen vakuuttaa, että lakien säätämisessä jääviyskysymykset voivat hyvin harvoin konkretisoitua.

Kotimaa
Jaana Pelkonen euroviisuhuumassa vuonna 2008.
YLE

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkosen esiintyminen radiomainoksessa ei ole eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan millään tavalla ristiriidassa kansanedustajan työn kanssa.

- Jos se vain tapahtuu perustuslain edellyttämän vakaan ja arvokkaan käytöksen puitteissa, niin minkä vuoksi ei voisi esiintyä, toteaa Tiitinen.

- Perinteisesti kansanedustajat ovat voineet jatkaa siviilitehtäviensä suorittamista kansanedustajan työn ohella. Mainostoimintaan osallistuminen on joidenkin kansanedustajien osalta siihen rinnastettavaa toimintaa, hän jatkaa.

Mainoksissa esiintyminen on vain työtä?

Pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan ei ole syytä epäillä, että mainoksissa esiintyminen vaikuttaisi eduskunnassa tehtäviin päätöksiin.

Mainostuloja nauttivilla edustajilla ei käytännössä ole mahdollisuuksia toimia mainostettavien etujen mukaisesti, toteaa pääsihteeri Tiitinen.

- Kysymys on siitä, että kansanedustajat säätävät lakeja. Lakien säätämisessä jääviyskysymykset voivat hyvin harvoin konkretisoitua, summaa Tiitinen.

Lähteet: YLE Lahti